večeře

Květáková polévka

5 Z 5 25 minut 4

Tento recept na květákovou polévku je velmi jednoduchý, rychlý a lahodný. Navíc nebudeme potřebovat  moc surovin. Tato polévka se hodí také jako svačinová, s dobrým pečivem je ideální třeba na ...

Získat recept

Krémová pórková polévka

5 Z 5 20 minut 6

V zimě jsou krémové polévky ideální i jako teplá večeře, zvláště když se podávají s pečivem. Teplá polévka nás krásně prohřeje a zasytí. Navíc je velmi jednoduchá na přípravu a ...

Získat recept

Recept na klasický i bezlepkový brokolicový nákyp.

Brokolicový nákyp (vč. bezlepkové varianty)

5 Z 5 45 minut 3

Brokolice se dá upravovat na mnoho způsobů. Zapečení brokolice v nákypu je jednou z nejchutnějších variant. U bezlepkové varianty použijte koupené bezlepkové pečivo nebo bezlepkové bulky připravené podle našeho receptu ...

Získat recept

Recept na pohankový nákyp s mrkví.

Pohankový nákyp s mrkví (vč. bezlepkové varianty)

5 Z 5 45 minut 4

Pohankový nákyp s mrkví je zdravé jídlo, plné vitamínů, minerálů a vlákniny, navíc velmi dobře chutná. Pro zapřisáhlé masožravce do něj můžeme přidat například uzené maso.

Získat recept

Nakládaný hermelín

0 Z 5 2

Nakládaný hermelín je tradiční a velmi oblíbená chuťovka k pivu. Směs koření je vyvážená, nebojte se, že by byl jalovec příliš cítit, i když je ho tam vcelku hodně. Před ...

Získat recept

Zelňáky (vč. bezlepkové var.)

0.7 Z 5 30 minut

Zelňáky jsou vynikající jemně nakyslý pokrm. Pokud máte rádi kyselé zelí, budete je milovat. Množství mouky záleží na množství šťávy v zelí, těsto by mělo být mírně lepivé. Zajímavě kořeněná ...

Získat recept

Sladké pohankové knedlíky (přir. bezlepkové)

5 Z 5 10 minut 16 knedlíků

V tomto receptu jsem nahradila klasickou bílou mouku moukou pohankovou, takže výsledné knedlíky jsou zdravější a navíc jsou přirozeně bezlepkové. Kdo se pohanky nebojí, může použít celozrnnou pohankovou mouku, chuť ...

Získat recept

Špagetová dýně s boloňskou omáčkou

0.8 Z 5 40 minut 4

Špagetová dýně se k boloňské omáčce chuťové výborně hodí. Příprava obojího je relativně snadná a rychlá (nejvíce času trvá dušení omáčky a pečení dýně, u čehož ale člověk nemusí neustále ...

Získat recept

Dýňová polévka s červenou řepou

5 Z 5 50 minut 4

Polévka z dýně Hokkaido je velmi zdravá a dobrá. Pokud k ní přidáme ještě červenou řepu, dostaneme výraznější chuť a navíc do polévky přidáme další prospěšné látky, jako jsou např. ...

Získat recept

Pečené smetanové brambory

5 Z 5 50 minut 4

Tento rychlý a jednoduchý recept na pečené brambory je překvapivě dobrý. Brambory mají příjemnou jemně česnekovo-smetanovou chuť (díky tomu, že jsou pečené nemá česnek příliš výraznou chuť a smetana jej ještě zjemní). ...

Získat recept

Kynutý pohankovo-makový závin (přirozeně bezlepkový)

5 Z 5 20 minut 1 závin

Pohanková varianta klasického makového závinu je výborná a hlavně o něco zdravější než jeho klasická varianta. Navíc je tento závin přirozeně bezlepkový a tak se hodí i pro osoby, které ...

Získat recept

Recept na pravou boloňskou omáčku.

Pravá boloňská omáčka

5 Z 5 40 minut 4

Pravou boloňská omáčka má výbornou chuť a recept není vůbec složitý. Tato omáčka se výborně hodí k těstovinám nebo třeba do lasagní. Můžeme ji použít jako klasickou omáčku nebo nechat ...

Získat recept

Bezlepkový chléb s konopnou moukou

5 Z 5 35 minut 1bochník

Konopná mouka má velké množství vitamínů a obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které naše tělo potřebuje. Proto je konopná mouka ideální surovinou pro různé pečivo, jenom jí nesmíme dát příliš mnoho, ...

Získat recept

Cibulová focaccia ze špaldy (vč. bezlepkové varianty)

5 Z 5 35 minut 1 plech

Focaccia (čti fokača) je Italský placatý chléb chudých. Dá se péci na mnoho různých způsobů. Základ je ale vždycky stejný – vcelku nevýrazné těsto a výrazná náplň (buď uvnitř nebo ...

Získat recept

Recept na výborný salát z naklíčených mungo fazolí.

Salát z naklíčených fazolí mungo

2.5 Z 5 2

Recept na delikátní vitamínovou bombu. Tento salát se hodí pro jakékoli roční období, protože fazole mungo se dají nakličovat kdykoli (trvá to 3-5 dnů). Naklíčené fazolky mungo obsahují veliké množství ...

Získat recept

Zdravý jahelný nákyp s jablky a pravou vanilkou.

Vanilkový jahelný nákyp

5 Z 5 30 minut 3

Jahelný nákyp je zdravé jídlo plné vitamínů. Použitím pravé vanilky místo vanilkového cukru z něj můžete udělat přímo luxusní pokrm. Pro zjemnění můžeme do jáhel těsně po uvaření vmíchat navíc ...

Získat recept

Recept na rizoto s liškami.

Rizoto s liškami

5 Z 5 20 minut 3

Rizoto s houbami je výborné, ale s liškami dostane ještě větší grády. Do receptu můžeme použít buď čerstvé houby nebo houby sušené. Pokud nemáme rádi navinulé chutě, můžeme bilé víno ...

Získat recept

Slaný štrůdl z tvarohového těsta (vč. bezlepkové varianty)

5 Z 5 35 minut 2 štrůdly

Ideální podzimním nebo zimním receptem je výborný slaný štrůdl s náplní z kysaného zelí a uzeného masa. Kysané zelí se s uzeným masem krásně chuťově doplňuje a výborně se hodí ...

Získat recept