Bezlepková

Linecké košíčky (vč. bezlepkové varianty)

4 Z 5 20 minut 80 malých

Linecké košíčky mají mnoho možností- můžeme je libovolně plnit a zdobit. Nejjednodušší je naplnit je kvalitní hořkou čokoládou a posypat cukrovým zdobením. Můžete je také naplnit máslovým krémem a ozdobit ...

Získat recept

Třené banánky (vč. bezlepkové var.)

5 Z 5 3 plechy

Třené banánky jsou výborné ke snídani ať už plněné nebo jen tak. Hodí se také výborně jako vánoční cukroví nebo třeba ke kávě. K jejich výrobě potřebujeme nejlépe látkový cukrářský ...

Získat recept

Medové perníčky (vč. bezlepkové varianty)

5 Z 5 10 minut 3 plechy

Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ...

Získat recept

Zelňáky (vč. bezlepkové var.)

0.7 Z 5 30 minut

Zelňáky jsou vynikající jemně nakyslý pokrm. Pokud máte rádi kyselé zelí, budete je milovat. Množství mouky záleží na množství šťávy v zelí, těsto by mělo být mírně lepivé. Zajímavě kořeněná ...

Získat recept

Játrové knedlíčky (vč. bezlepkové var.)

2.5 Z 5 5 minut 35 ks

Domácí játrové knedlíčky jsou výbornou vložkou do polévky. Navíc jsou jednoduché a rychlé. Část jich vždy rovnou uvařím a ostatní zamrazím (nejdříve samostatně na talířku, poté je sesypu dohromady do ...

Získat recept

Kdoulový kompot

1 Z 5 10 minut 2 skleničky

Domácí kdoulový kompot má příjemnou chuť a lehou citrusovou vůni. Nálev můžeme ještě dále dochucovat např. přidáním panáka rumu. Chuť kdoulí si ale nejlépe vychutnáme v tomto základním receptu. Nezapomeňte ...

Získat recept

Kdoulová marmeláda

5 Z 5 50 minut 5 skleniček

Kdoulová marmeláda je jedna z nejlepších marmelád. Její chuť se dá jen těžko popsat, je to jako kombinace jablek, hrušek a citrusů s příjemnou vůní. Při jejím vaření si dávejte ...

Získat recept

Sladké pohankové knedlíky (přir. bezlepkové)

5 Z 5 10 minut 16 knedlíků

V tomto receptu jsem nahradila klasickou bílou mouku moukou pohankovou, takže výsledné knedlíky jsou zdravější a navíc jsou přirozeně bezlepkové. Kdo se pohanky nebojí, může použít celozrnnou pohankovou mouku, chuť ...

Získat recept

Špagetová dýně s boloňskou omáčkou

0.7 Z 5 40 minut 4

Špagetová dýně se k boloňské omáčce chuťové výborně hodí. Příprava obojího je relativně snadná a rychlá (nejvíce času trvá dušení omáčky a pečení dýně, u čehož ale člověk nemusí neustále ...

Získat recept

Dýňová polévka s červenou řepou

5 Z 5 50 minut 4

Polévka z dýně Hokkaido je velmi zdravá a dobrá. Pokud k ní přidáme ještě červenou řepu, dostaneme výraznější chuť a navíc do polévky přidáme další prospěšné látky, jako jsou např. ...

Získat recept

Mateřídouškový sirup

5 Z 5 5 minut 500 ml

Mateřídouškový sirup je příjemný přírodní pomocník při kašli nebo na zklidnění nervů (třeba po náročném dni večer před spaním). Navíc má výbornou chuť, nádhernou příjemnou vůni a jemnou narůžovělou barvu.V ...

Získat recept

Domácí hovězí vývar

5 Z 5 300 minut 5 litrů

Hovězí vývar je jednou ze základních ingrediencí a přesto si ho v dnešní době málokdo vaří doma. A to i přesto, že chuť domácího hovězího vývaru kostkou bujonu těžko nahradíme. ...

Získat recept

Bublanina se švestkami (vč. bezlepkové varianty)

4 Z 5 25 minut koláč á 30 cm

Bublanina je spíše letní záležitost, ale můžeme si upéct také podzimní variantu. Švestky jsou typické podzimní ovoce a dobře se snoubí se skořicí. Koláč je lepší nechat rozležet do druhého dne, aby těsto ...

Získat recept

Šípkový likér

5 Z 5 300ml

Šípkový likér je dobrý a díky šípkům je doslova nabitý vitamíny, takže se skvěle hodí k podpoření imunity v chladných obdobích. Díky hřebíčku můžeme likér použít také ke zmírnění bolesti v krku ...

Získat recept

Švestková marmeláda s hřebíčkem

5 Z 5 30 minut 3 skleničky

Ze švestek se kromě povidel dá vyrobit i výborná marmeláda. Aby nebyla úplně obyčejná, dá se dochutit různým kořením, v tomto případě hřebíčkem a skořicí. Lžička rumu nakonec není nezbytná, ...

Získat recept

Jeřabinový kompot

3 Z 5 15 minut 3 sklenice

Jeřabinový kompot je dost netradiční recept z přírodních zdrojů. Je totiž možné jej uvařit jak z pěstovaných jedlých jeřabin, tak také z planých jeřabin (tedy plodů jeřábu ptačího). V tom ...

Získat recept

Šípková omáčka k masu

5 Z 5 30 minut 800g

Tento recept na šípkovou omáčku k masu je sice pracný, ale zato je velmi dobrý. Omáčka se dá využít okamžitě nebo zavařit na použití v zimě. Nejedná se o úplně ...

Získat recept

Šípková marmeláda

4 Z 5 30 minut 1kg

Příprava šípkové marmelády není tak pracná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Puré potřebné na marmeládu se dělá z celých šípků. Semínka není potřeba vydlabávat, protože šípky propasírujeme přes síto ...

Získat recept