
Medové perníčky (vč. bezlepkové varianty)
Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ...
Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ...
Zelňáky jsou vynikající jemně nakyslý pokrm. Pokud máte rádi kyselé zelí, budete je milovat. Množství mouky záleží na množství šťávy v zelí, těsto by mělo být mírně lepivé. Zajímavě kořeněná ...
Domácí játrové knedlíčky jsou výbornou vložkou do polévky. Navíc jsou jednoduché a rychlé. Část jich vždy rovnou uvařím a ostatní zamrazím (nejdříve samostatně na talířku, poté je sesypu dohromady do ...
Domácí kdoulový kompot má příjemnou chuť a lehou citrusovou vůni. Nálev můžeme ještě dále dochucovat např. přidáním panáka rumu. Chuť kdoulí si ale nejlépe vychutnáme v tomto základním receptu. Nezapomeňte ...
Kdoulová marmeláda je jedna z nejlepších marmelád. Její chuť se dá jen těžko popsat, je to jako kombinace jablek, hrušek a citrusů s příjemnou vůní. Při jejím vaření si dávejte ...
V tomto receptu jsem nahradila klasickou bílou mouku moukou pohankovou, takže výsledné knedlíky jsou zdravější a navíc jsou přirozeně bezlepkové. Kdo se pohanky nebojí, může použít celozrnnou pohankovou mouku, chuť ...
Špagetová dýně se k boloňské omáčce chuťové výborně hodí. Příprava obojího je relativně snadná a rychlá (nejvíce času trvá dušení omáčky a pečení dýně, u čehož ale člověk nemusí neustále ...
Polévka z dýně Hokkaido je velmi zdravá a dobrá. Pokud k ní přidáme ještě červenou řepu, dostaneme výraznější chuť a navíc do polévky přidáme další prospěšné látky, jako jsou např. ...
Mateřídouškový sirup je příjemný přírodní pomocník při kašli nebo na zklidnění nervů (třeba po náročném dni večer před spaním). Navíc má výbornou chuť, nádhernou příjemnou vůni a jemnou narůžovělou barvu.V ...
Hovězí vývar je jednou ze základních ingrediencí a přesto si ho v dnešní době málokdo vaří doma. A to i přesto, že chuť domácího hovězího vývaru kostkou bujonu těžko nahradíme. ...
Bublanina je spíše letní záležitost, ale můžeme si upéct také podzimní variantu. Švestky jsou typické podzimní ovoce a dobře se snoubí se skořicí. Koláč je lepší nechat rozležet do druhého dne, aby těsto ...
Šípkový likér je dobrý a díky šípkům je doslova nabitý vitamíny, takže se skvěle hodí k podpoření imunity v chladných obdobích. Díky hřebíčku můžeme likér použít také ke zmírnění bolesti v krku ...
Ze švestek se kromě povidel dá vyrobit i výborná marmeláda. Aby nebyla úplně obyčejná, dá se dochutit různým kořením, v tomto případě hřebíčkem a skořicí. Lžička rumu nakonec není nezbytná, ...
Jeřabinový kompot je dost netradiční recept z přírodních zdrojů. Je totiž možné jej uvařit jak z pěstovaných jedlých jeřabin, tak také z planých jeřabin (tedy plodů jeřábu ptačího). V tom ...
Tento recept na šípkovou omáčku k masu je sice pracný, ale zato je velmi dobrý. Omáčka se dá využít okamžitě nebo zavařit na použití v zimě. Nejedná se o úplně ...
Příprava šípkové marmelády není tak pracná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Puré potřebné na marmeládu se dělá z celých šípků. Semínka není potřeba vydlabávat, protože šípky propasírujeme přes síto ...