
Marmeláda (nebo povidla) z černého bezu
Černý bez je kulinářsky velmi zajímavé a přitom málo používané ovoce. Obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů, které prý díky obsahu barviv vydrží i delší vaření – proto doporučuji uvařit ...
Černý bez je kulinářsky velmi zajímavé a přitom málo používané ovoce. Obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů, které prý díky obsahu barviv vydrží i delší vaření – proto doporučuji uvařit ...
Pohanková varianta klasického makového závinu je výborná a hlavně o něco zdravější než jeho klasická varianta. Navíc je tento závin přirozeně bezlepkový a tak se hodí i pro osoby, které ...
Pravou boloňská omáčka má výbornou chuť a recept není vůbec složitý. Tato omáčka se výborně hodí k těstovinám nebo třeba do lasagní. Můžeme ji použít jako klasickou omáčku nebo nechat ...
Konopná mouka má velké množství vitamínů a obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které naše tělo potřebuje. Proto je konopná mouka ideální surovinou pro různé pečivo, jenom jí nesmíme dát příliš mnoho, ...
Recept na domácí krekry je jednoduchý, rychlý a účinný. Když si je doma upečete, tak budete přesně vědět, co jste do svého pečiva dali a nemusíte se tak obávat žádných ...
Recept na delikátní vitamínovou bombu. Tento salát se hodí pro jakékoli roční období, protože fazole mungo se dají nakličovat kdykoli (trvá to 3-5 dnů). Naklíčené fazolky mungo obsahují veliké množství ...
Jahelný nákyp je zdravé jídlo plné vitamínů. Použitím pravé vanilky místo vanilkového cukru z něj můžete udělat přímo luxusní pokrm. Pro zjemnění můžeme do jáhel těsně po uvaření vmíchat navíc ...
Rizoto s houbami je výborné, ale s liškami dostane ještě větší grády. Do receptu můžeme použít buď čerstvé houby nebo houby sušené. Pokud nemáme rádi navinulé chutě, můžeme bilé víno ...
Ideální podzimním nebo zimním receptem je výborný slaný štrůdl s náplní z kysaného zelí a uzeného masa. Kysané zelí se s uzeným masem krásně chuťově doplňuje a výborně se hodí ...
Červená čočka je plná vitamínů a minerálů, nenadýmá a je velmi rychle uvařená. Proto je více jak předurčená k použití v polévce. S touto čočkou vykouzlíte velmi rychle výbornou a ...
Tyto koláče vypadají moc krásně a navíc moc dobře chutnají. Jejich příprava vyžaduje trochu šikovnosti. Koláčky jsou velmi dekorativní, takže se přímo skvěle hodí na slavnostní stůl. Moc krásně působí ...
Tato polévka je chuťově vyvážená, cizrna a červená paprika krásně doplní chuť mrkve. Navíc je doslova plná vitamínů a minerálů. Rozhodně nenahrazujte máslo olejem, protože vitamíny z mrkve jsou rozpustné ...
Tento bezlepkový chléb je opravdu velmi dobrý. Inspirovala jsem se na facebooku podobným receptem Lenky Školové. Místo vody jsem použila podmáslí, pro kvásek je ale nutné použít vodu nebo mléko, ...
Jednoduchý a rychlý recept na domácí tyčinky se slaninou, které jsou chuťově opravdu výborné. Ke zdárné přípravě tyčinek je třeba mít opravdu ostré radélko nebo hodně ostý nůž, aby se ...
Recept na výborné domácí rohlíky, které si nejspíše zamilujete. V těstu je použita majonéza, která rohlíky krásně ochutí a bezlepkové variantě (na obrázku) dodá tolik potřebnou vlhkost. Bezlepková varianta je ...
Focaccia se dá připravovat na mnoho způsobů. Tento recept je dochucený česnekem, tymiánem a cherry rajčátky. Všechny tyto ingredience se k sobě nádherně hodí a také spolu nadherně vypadají! Bezlepková ...