
Sladký pohankový nákyp
Pohankový nákyp je dalším ze zajímavých pohankových receptů. Pohanka je pro naše zdraví velmi výhodnou surovinou, proto se ji snažím často zařazovat do jídelníčku. Tato úprava je v podstatě modifikací ...
Pohankový nákyp je dalším ze zajímavých pohankových receptů. Pohanka je pro naše zdraví velmi výhodnou surovinou, proto se ji snažím často zařazovat do jídelníčku. Tato úprava je v podstatě modifikací ...
Sezóna třešní tradičně nastává ke konci školního roku a předznamenává tak velké letní prázdniny. Je to také čas tradiční třešňové bublaniny, kterou si nikdy nenechám ujít. A neměli by si ...
Carpaccio z červené řepy je výborný recept, hodící se například jako zdravý a netradiční předkrm. Ideální je nechat řepu v marinádě odležet alespoň 24 hodin, aby se chutě pěkně propojily. ...
Třená bábovka je tradiční moučník. Avšak tento recept je mnohem zdravější než klasická bábovka. Bezlepková varianta obsahuje rýžovou mouku, která je bezlepková a také med místo cukru. Rýžovou mouku běžně ...
Cuketa je typická spíše pro slané vaření, ale překvapivě je také velmi dobrá v litých buchtách. Cuketa buchtu krásně zvlhčí a chuťově vylehčí. Tento moučník je navíc díky použité pohankové ...
Červená čočka je vyhledávanou surovinou hned z několika důvodů – obsahuje velmi mnoho vitamínů a minerálů, je uvařená během 5 minut a navíc nenadýmá. Její červená barva se během vaření ...
Hlavní ingrediencí tohoto původem italského moučníku je tmavá hořká čokoláda, ideálně s obsahem kakaa nad 50%. Vnitřek koláče je vlahý, zatímco jeho povrch je krásně vypečený. Navíc bezlepková varianta se ...
Hrachová kaše ze žlutého hrachu je velmi jednoduché tradiční jídlo, rychle zasytí a obsahuje velké množství vitamínů. Ještě lepší je nerozvařit hrách úplně, ale uvařit jej pouze na skus, tato ...
Rýžový nákyp je moc dobré jídlo, pokud máme chuť na něco sladkého. Nemusí jít vždy o hlavní jídlo, můžeme si ho dát třeba i na svačinku nebo jenom tak na ...
Tvarohové knedlíky jsou symbolem léta. Vždycky už se brzy na jaře těším, až dozrají jahody, meruňky a nakonec i borůvky a já si budu moci do sytosti užívat různých ovocných ...
Krémová polévka se dá uvařit téměř z jakékoli zeleniny, tak proč nezkusit cuketu? Alespoň tak přibude další recept na zpracování cukety, když máte na zahrádce v sezóně nadprodukci. A pro nás co ...
Tento salát mám moc ráda. Jeho příprava je velmi jednoduchá, což mu vůbec neubírá na chuti. Přiznám se, že ani nevím, kde ho před lety moje maminka objevila, každopádně se ...
Recept na skvělé klasické pečivo. Tyto housky se ideálně hodí na snídani nebo na svačinku. I bezlepková varianta je moc dobrá.
Tyto sušenky jsou ideální jako zdravá svačinka nebo jen tak ke kávě. Jahelná mouka sušenkám dodá příjemnou chuť a spoustu vitamínů a minerálů. Jenom je potřeba dát si pozor, abychom ...
Tyto sušenky jsou velmi zdravé díky použité pohankové mouce a nahrazení cukru medem (a navíc jsou také přirozeně bezlepkové). Vanilka dodá sušenkám trošku slavnostní příchuť a pokud si ji koupíte ...
Linecká kolečka patří mezi mé nejoblíbenější cukroví. Mají příjemnou máslovou chuť, která se nádherně rozplývá na jazyku a jsou tak krásně křehká! A navíc vypadají krásně. Zdaleka se nejedná jen ...