
Kokosky (přirozeně bezlepkové)
Kokosky jsou měkoučké cukroví, které se přímo rozplývá na jazyku. A co teprve ta vynikající kokosová chuť. Pro extra famózní zážitek doporučuji použít domácí vanilkový cukr (do krupicového cukru v ...
Kokosky jsou měkoučké cukroví, které se přímo rozplývá na jazyku. A co teprve ta vynikající kokosová chuť. Pro extra famózní zážitek doporučuji použít domácí vanilkový cukr (do krupicového cukru v ...
Toto cukroví je opravdu velmi sladké, ale zato nádherně křehké 🙂 Navíc je to dobrý způsob jak využít žloutky, když nám zbydou z jiného receptu. Do žloutků vpodstatě zapracujeme tolik ...
Tento recept na ořechovo datlové pusinky je velmi rychlý, jednoduchý a zdravý (není v něm žádný přidaný cukr, protože datle jsou samy o sobě dost sladké a cukroví přirozeně osladí). ...
Amaretky příliš nezaujmou svým vzhledem, ale chutí rozhodně ano. Jsou totiž chuťově přímo famózní. Jakmile je jednou vyzkoušíte budete je péct stále znova a znova. Čím lepší čokoládu v receptu použijete, tím lepší ...
Pohankové perníčky jsou zajímavou variantou klasických perníčků. Jsou velmi dobré a po upečení ihned měkké. Doporučuji použít jemně mletou pohankovou mouku, perníčky z celozrnné pohankové mouky nejsou tak dobré. Pokud ...
Mandlový biskvit je báječné křupavé cukroví ochucené mandlemi a ořechy, které není moc sladké. Jedná se vlastně o sladkou variantu chipsů, která ale není smažená, ale pečená. Vyzkoušejte a uvidíte, ...
Třené banánky jsou výborné ke snídani ať už plněné nebo jen tak. Hodí se také výborně jako vánoční cukroví nebo třeba ke kávě. K jejich výrobě potřebujeme nejlépe látkový cukrářský ...
Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ...
Zelňáky jsou vynikající jemně nakyslý pokrm. Pokud máte rádi kyselé zelí, budete je milovat. Množství mouky záleží na množství šťávy v zelí, těsto by mělo být mírně lepivé. Zajímavě kořeněná ...
Domácí játrové knedlíčky jsou výbornou vložkou do polévky. Navíc jsou jednoduché a rychlé. Část jich vždy rovnou uvařím a ostatní zamrazím (nejdříve samostatně na talířku, poté je sesypu dohromady do ...
Domácí kdoulový kompot má příjemnou chuť a lehou citrusovou vůni. Nálev můžeme ještě dále dochucovat např. přidáním panáka rumu. Chuť kdoulí si ale nejlépe vychutnáme v tomto základním receptu. Nezapomeňte ...
Kdoulová marmeláda je jedna z nejlepších marmelád. Její chuť se dá jen těžko popsat, je to jako kombinace jablek, hrušek a citrusů s příjemnou vůní. Při jejím vaření si dávejte ...
Špagetová dýně se k boloňské omáčce chuťové výborně hodí. Příprava obojího je relativně snadná a rychlá (nejvíce času trvá dušení omáčky a pečení dýně, u čehož ale člověk nemusí neustále ...
Mateřídouškový sirup je příjemný přírodní pomocník při kašli nebo na zklidnění nervů (třeba po náročném dni večer před spaním). Navíc má výbornou chuť, nádhernou příjemnou vůni a jemnou narůžovělou barvu.V ...
Hovězí vývar je jednou ze základních ingrediencí a přesto si ho v dnešní době málokdo vaří doma. A to i přesto, že chuť domácího hovězího vývaru kostkou bujonu těžko nahradíme. ...
Bublanina je spíše letní záležitost, ale můžeme si upéct také podzimní variantu. Švestky jsou typické podzimní ovoce a dobře se snoubí se skořicí. Koláč je lepší nechat rozležet do druhého dne, aby těsto ...