
Jeřabinový kompot
Jeřabinový kompot je dost netradiční recept z přírodních zdrojů. Je totiž možné jej uvařit jak z pěstovaných jedlých jeřabin, tak také z planých jeřabin (tedy plodů jeřábu ptačího). V tom ...
Jeřabinový kompot je dost netradiční recept z přírodních zdrojů. Je totiž možné jej uvařit jak z pěstovaných jedlých jeřabin, tak také z planých jeřabin (tedy plodů jeřábu ptačího). V tom ...
Tento recept na šípkovou omáčku k masu je sice pracný, ale zato je velmi dobrý. Omáčka se dá využít okamžitě nebo zavařit na použití v zimě. Nejedná se o úplně ...
Příprava šípkové marmelády není tak pracná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Puré potřebné na marmeládu se dělá z celých šípků. Semínka není potřeba vydlabávat, protože šípky propasírujeme přes síto ...
Tato pomazánka chutná podobně jako Nutela, jenom je trochu hrubší a o mnoho zdravější. Jako hlavní surovina jsou použity pražené lískové oříšky. Pokud chceme mít pomazánku ještě zdravější nemusíme oříšky ...
Černý bez je kulinářsky velmi zajímavé a přitom málo používané ovoce. Obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů, které prý díky obsahu barviv vydrží i delší vaření – proto doporučuji uvařit ...
Pravou boloňská omáčka má výbornou chuť a recept není vůbec složitý. Tato omáčka se výborně hodí k těstovinám nebo třeba do lasagní. Můžeme ji použít jako klasickou omáčku nebo nechat ...
Konopná mouka má velké množství vitamínů a obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které naše tělo potřebuje. Proto je konopná mouka ideální surovinou pro různé pečivo, jenom jí nesmíme dát příliš mnoho, ...
Recept na domácí krekry je jednoduchý, rychlý a účinný. Když si je doma upečete, tak budete přesně vědět, co jste do svého pečiva dali a nemusíte se tak obávat žádných ...
Focaccia (čti fokača) je Italský placatý chléb chudých. Dá se péci na mnoho různých způsobů. Základ je ale vždycky stejný – vcelku nevýrazné těsto a výrazná náplň (buď uvnitř nebo ...
Recept na delikátní vitamínovou bombu. Tento salát se hodí pro jakékoli roční období, protože fazole mungo se dají nakličovat kdykoli (trvá to 3-5 dnů). Naklíčené fazolky mungo obsahují veliké množství ...
Červená čočka je plná vitamínů a minerálů, nenadýmá a je velmi rychle uvařená. Proto je více jak předurčená k použití v polévce. S touto čočkou vykouzlíte velmi rychle výbornou a ...
Jednoduchý a rychlý recept na domácí tyčinky se slaninou, které jsou chuťově opravdu výborné. Ke zdárné přípravě tyčinek je třeba mít opravdu ostré radélko nebo hodně ostý nůž, aby se ...
Focaccia se dá připravovat na mnoho způsobů. Tento recept je dochucený česnekem, tymiánem a cherry rajčátky. Všechny tyto ingredience se k sobě nádherně hodí a také spolu nadherně vypadají! Bezlepková ...
Čokopiškoty s pomerančovou náplní jsou opravdu velmi dobré. A to platí pro obě varianty, jak klasickou tak bezlepkovou. Navíc náplň můžeme vyrobit v jakémkoli tvaru – můžeme vykrojit kolečko, srdíčko ...
Bábovka s jablky je ideální moučník zejména pro sychravé podzimní a zimní dny, i když díky jablkům je těsto lehčí, takže si ji ráda dám i v létě. Jablka jsou ...
Kdo by neměl rád skořicové šneky? Jedině ti, co nemají rádi skořici, jinak nikoho jiného neznám. Skořicoví šneci se nejčastěji dělají z listového těsta, ale můžeme je připravit také z ...