
Kuře s krájenými rajčaty
Recept na velmi dobrý a jednoduchý pokrm z kuřecího masa. Ideálním masem jsou kuřecí stehenní řízky, ale použít lze i řízky prsní, které budou díky dušení krásně šťavnaté.
Recept na velmi dobrý a jednoduchý pokrm z kuřecího masa. Ideálním masem jsou kuřecí stehenní řízky, ale použít lze i řízky prsní, které budou díky dušení krásně šťavnaté.
Klasická čočková polévka je rychlá, levná a obsahuje velké množství vitamínů. Je ideální jak na oběd, tak k večeři třeba s rohlíkem, protože je celkem vydatná.
Houbový kuba je skvělé jídlo, i když neobsahuje mnoho ingrediencí. Do klasického receptu se přidávají ječné kroupy. V tomto receptu jsem nahradila ječné kroupy jáhly, protože jáhly mají spoustu výhod. Jáhly ...
Čevapčiči je srbský národní recept. Můžeme jej buď opékat na pánvi nebo grilovat. Grilovaná varianta je o něco chutnější a možná i zdravější, protože část tuku se vypeče při grilování, ...
Zelené fazolky jsou výbornou a zdravou přílohou k masu. V tomto receptu jsou doplněné slaninou, na stole společně krásně vypadají a velmi dobře chutnají, jenom je potřeba, aby byly uvařené pouze ...
Muffiny jsou skvělá záležitost. Jsou chuťově výborné, nemusí se krájet a lze je jednoduše a krásně nazdobit. Ideální jsou třeba na svačinku nebo jen tak ke kávě. Tento základní recept ...
Tento salát je plný vitamínů už od pohledu. Díky použitému červenému zelí a červené cibuli má krásnou barvu, díky tomu moc hezky vypadá při servírování a není ho potřeba nijak ...
Podle tohoto receptu uvaříte opravdu poctivý guláš z hovězího masa. Kvůli množství použité cibule, není tento guláš potřeba zahušťovat. Když ho necháte uležet do druhého dne, jeho chuť bude ještě lepší ...
Hrášek restovaný na másle je velmi jednoduchá, netradiční a výborná příloha k masu. Hodí se skvěle například ke steakům. Můžete jej využít také jako lehkou přílohu k jakémukoli jinému masu. Navíc jeho ...
Pstruh lososovitý je příbuzný lososovi a má také podobnou barvu masa. Jedná se o mořského lososa, kterého k nám dovážejí ze skandinávských umělých chovů. Jeho maso je poměrně tučné, proto je ...
Spojení kakaa, skořice a švestek je chuťově velmi zajímavé. V tomto receptu je použit hnědý cukr, který je zdravější než klasický bílý řepný, ale také krásně podpoří chuť kakaa. Tyto muffiny ...
Vepřové výpečky jsou tradiční český pokrm. A ta vůně, která se line po celém domě, když je pečeme, všem se pak sbíhají sliny! Ideální je doplnit je bramborovými knedlíky nebo ...
Kapustové zelí z čerstvé kapusty je velice chutné a zdravé. Tento recept je nezahuštěný moukou, chuť kapusty tak lépe vynikne a pokrm je lehčí. Dokonce myslím, že tento recept je ...
Co by si člověk počal bez chleba? Upéct dobrý bezlepkový chléb není jednoduché, ale stačí mít dobrý recept a zvládne to každý. Než jsem ten svůj našla, tak jsem svými ...
Sezóna třešní tradičně nastává ke konci školního roku a předznamenává tak velké letní prázdniny. Je to také čas tradiční třešňové bublaniny, kterou si nikdy nenechám ujít. A neměli by si ...
Carpaccio z červené řepy je výborný recept, hodící se například jako zdravý a netradiční předkrm. Ideální je nechat řepu v marinádě odležet alespoň 24 hodin, aby se chutě pěkně propojily. ...