
Medové perníčky (vč. bezlepkové varianty)
Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ...
Tyto medové perníčky jsou ihned po upečení nádherně měkké. Navíc při pečení krásné nabudou a jejich krásná tmavá barva pěkně kontrastuje s bílkovým zdobením. Na obrázku jsou obě varianty – ...
Domácí kdoulový kompot má příjemnou chuť a lehou citrusovou vůni. Nálev můžeme ještě dále dochucovat např. přidáním panáka rumu. Chuť kdoulí si ale nejlépe vychutnáme v tomto základním receptu. Nezapomeňte ...
Kdoulová marmeláda je jedna z nejlepších marmelád. Její chuť se dá jen těžko popsat, je to jako kombinace jablek, hrušek a citrusů s příjemnou vůní. Při jejím vaření si dávejte ...
V tomto receptu jsem nahradila klasickou bílou mouku moukou pohankovou, takže výsledné knedlíky jsou zdravější a navíc jsou přirozeně bezlepkové. Kdo se pohanky nebojí, může použít celozrnnou pohankovou mouku, chuť ...
Polévka z dýně Hokkaido je velmi zdravá a dobrá. Pokud k ní přidáme ještě červenou řepu, dostaneme výraznější chuť a navíc do polévky přidáme další prospěšné látky, jako jsou např. ...
Mateřídouškový sirup je příjemný přírodní pomocník při kašli nebo na zklidnění nervů (třeba po náročném dni večer před spaním). Navíc má výbornou chuť, nádhernou příjemnou vůni a jemnou narůžovělou barvu.V ...
Bublanina je spíše letní záležitost, ale můžeme si upéct také podzimní variantu. Švestky jsou typické podzimní ovoce a dobře se snoubí se skořicí. Koláč je lepší nechat rozležet do druhého dne, aby těsto ...
Šípkový likér je dobrý a díky šípkům je doslova nabitý vitamíny, takže se skvěle hodí k podpoření imunity v chladných obdobích. Díky hřebíčku můžeme likér použít také ke zmírnění bolesti v krku ...
Ze švestek se kromě povidel dá vyrobit i výborná marmeláda. Aby nebyla úplně obyčejná, dá se dochutit různým kořením, v tomto případě hřebíčkem a skořicí. Lžička rumu nakonec není nezbytná, ...
Jeřabinový kompot je dost netradiční recept z přírodních zdrojů. Je totiž možné jej uvařit jak z pěstovaných jedlých jeřabin, tak také z planých jeřabin (tedy plodů jeřábu ptačího). V tom ...
Tento recept na šípkovou omáčku k masu je sice pracný, ale zato je velmi dobrý. Omáčka se dá využít okamžitě nebo zavařit na použití v zimě. Nejedná se o úplně ...
Příprava šípkové marmelády není tak pracná, jak by se mohlo na první pohled zdát. Puré potřebné na marmeládu se dělá z celých šípků. Semínka není potřeba vydlabávat, protože šípky propasírujeme přes síto ...
Tato pomazánka chutná podobně jako Nutela, jenom je trochu hrubší a o mnoho zdravější. Jako hlavní surovina jsou použity pražené lískové oříšky. Pokud chceme mít pomazánku ještě zdravější nemusíme oříšky ...
Černý bez je kulinářsky velmi zajímavé a přitom málo používané ovoce. Obsahuje velké množství vitamínů a antioxidantů, které prý díky obsahu barviv vydrží i delší vaření – proto doporučuji uvařit ...
Pohanková varianta klasického makového závinu je výborná a hlavně o něco zdravější než jeho klasická varianta. Navíc je tento závin přirozeně bezlepkový a tak se hodí i pro osoby, které ...
Konopná mouka má velké množství vitamínů a obsahuje všechny esenciální aminokyseliny, které naše tělo potřebuje. Proto je konopná mouka ideální surovinou pro různé pečivo, jenom jí nesmíme dát příliš mnoho, ...