Jak udělat dobrý dortový krém

Udělat dobrý dortový krém není vůbec složité, pouze je potřeba dodržovat několik zásad, aby se nám krém při přípravě nesrazil. Tento návod využívá kukuřičný škrob, aby byl krém úplně bílý a neměl nažloutlou barvu, jako je tomu při použití pudinku. Jeho chuť je neutrální, lze do něj přidávat různé chutě, jako například kakao, vanilku nebo třeba citrón.

Máslový krém

Budeme potřebovat:

  • 0,5 l mléka
  • 80 g kukuřičného škrobu
  • 250g másla
  • mletý cukr dle chuti
  • rum (nebo jiná příchuť)

Ze škrobu, cukru a mléka si uvaříme hustý puding (za stálého míchání). Nejlepší je škrob rozmíchat zastudena v malé trošce mléka a pak teprve dolít zbytek mléka (zabráníme tak tvorbě hrudek). Puding necháme za občasného promíchání vychladnout (promícháváme proto, aby se nám na povrchu nevytvořil škraloup, pokud se vytvoří, opatrně ho odstraníme). Vychladlý puding velmi dobře prošleháme.

Máslo necháme povolit při pokojové teplotě, prošleháme jej a dobře prošleháme dohromady s vyšlehaným pudinkem. Je velmi důležité, aby obě směsi měly stejnou pokojovou teplotu, jinak se nám směs může srazit. Vzniklý krém dochutíme rumem, případně přidáme cukr nebo jiné příchutě. Také je možné krém obarvit pomocí tekutých potravinářských barev. Dort ozdobíme krémem a necháme v ledničce ztuhnout.

Pokud se nám stane, že se nám dortový krém srazí, můžeme jej ještě částečně zachránit tím, že jej dobře promixujeme tyčovým mixérem, aby byly hrudky co nejmenší. Při postupu podle tohoto návodu by se nám to ale stát nemělo.

Zatím žádné komentáře.

Napsat komentář