Směs na pečení bezlepkového chleba byla zakoupena v prodejně La Formaggeria Gran Moravia. Na úvodním obrázku je zachycen design obalu a výsledný u nás upečený chléb.
Složení: rýžová mouka, bramborová mouka, tapioka mouka, dextróza, protispékavá látka: celulóza (E460ii), zahušťovadlo: E464 a mouka z karobu, jedlá sůl
Cena: 130Kč (Formaggeria Gran Moravia), směs ale bývá často v akci za poloviční cenu
Váha směsi: 0,5kg
Chléb jsem připravila přesně podle návodu. S těstem se moc krásně pracovalo, bylo plastické a tvárné asi jako dobře propracovaná plastelína. Zarazilo mě však, že barva těsta je velmi světlá, skoro bílá.
Pečivo se vytvaruje z těsta rovnou a nechá se kynout asi hodinu na teplém místě. Za hodinu těsto zvětší svůj objem odhadem asi tak 4x.
Pečení trvá asi 30 minut. Těsto se podle návodu nemá ničím potírat a přitom má být vypečené dozlatova, což se mi bohužel nepovedlo (doporučovala bych jej potřít alespoň olejem). Výsledný chléb byl velmi měkký uvnitř a dosti tvrdý na povrchu, takže se špatně krájel. Chuťově nenadchne ani neurazí, je podobný italským bagetám (což asi nepřekvapí, když se vyrábí v itálii :-). Váha chleba připraveného z půl kila směsi byla 740g.
Shrnutí na závěr:
+ Směs neobsahuje žádný přidaný škrob.
+ S těstem se velmi dobře pracuje a dobře kyne.
– Cena směsi je poměrně vysoká.
– Výsledný chléb chuťově příliš nenadchne.
– Chléb je na povrchu tvrdý.
Zatím žádné komentáře.