Recenze bezlepkové směsi na chléb z prodejny Gran Moravia

Pane formaggeria

Směs na pečení bezlepkového chleba byla zakoupena v prodejně La Formaggeria Gran Moravia. Na úvodním obrázku je zachycen design obalu a výsledný u nás upečený chléb.

Složení: rýžová mouka, bramborová mouka, tapioka mouka, dextróza, protispékavá látka: celulóza (E460ii), zahušťovadlo: E464 a mouka z karobu, jedlá sůl

Cena: 130Kč (Formaggeria Gran Moravia), směs ale bývá často v akci za poloviční cenu

Váha směsi: 0,5kg

Chléb jsem připravila přesně podle návodu. S těstem se moc krásně pracovalo, bylo plastické a tvárné asi jako dobře propracovaná plastelína. Zarazilo mě však, že barva těsta je velmi světlá, skoro bílá.

Pečivo se vytvaruje z těsta rovnou a nechá se kynout asi hodinu na teplém místě. Za hodinu těsto zvětší svůj objem odhadem asi tak 4x.

Pečení trvá asi 30 minut. Těsto se podle návodu nemá ničím potírat a přitom má být vypečené dozlatova, což se mi bohužel nepovedlo (doporučovala bych jej potřít alespoň olejem). Výsledný chléb byl velmi měkký uvnitř a dosti tvrdý na povrchu, takže se špatně krájel. Chuťově nenadchne ani neurazí, je podobný italským bagetám (což asi nepřekvapí, když se vyrábí v itálii :-). Váha chleba připraveného z půl kila směsi byla 740g.

 

Shrnutí na závěr:

+ Směs neobsahuje žádný přidaný škrob.

+ S těstem se velmi dobře pracuje a dobře kyne.

– Cena směsi je poměrně vysoká.

– Výsledný chléb chuťově příliš nenadchne.

– Chléb je na povrchu tvrdý.

 

Zatím žádné komentáře.

Napsat komentář