Amaretky (přirozeně bezlepkové)

Amaretky příliš nezaujmou svým vzhledem, ale chutí rozhodně ano. Jsou totiž chuťově přímo famózní. Jakmile je jednou vyzkoušíte budete je péct stále znova a znova. Čím lepší čokoládu v receptu použijete, tím lepší výsledek dostanete. Místo mouky se používají mandle, takže pečivo je přirozeně bezlepkové.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
  • 2. Jakmile je čokoláda rozpuštěná přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme v polotekuté těsto.
  • 3. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé hromádky. Hromádky opatrně potřeme bílkem a cukroví pečeme v troubě při 150°C asi 20 minut.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...