Amaretky příliš nezaujmou svým vzhledem, ale chutí rozhodně ano. Jsou totiž chuťově přímo famózní. Jakmile je jednou vyzkoušíte budete je péct stále znova a znova. Čím lepší čokoládu v receptu použijete, tím lepší výsledek dostanete. Místo mouky se používají mandle, takže pečivo je přirozeně bezlepkové.

Amaretky (přirozeně bezlepkové)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 plechy
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 100 g hořké čokolády
- 2 vejce
- 140 g moučkového cukru
- 250 g mletých mandlí
- 1 lžíce rumu (nemusí být)
- bílek na potření
Instrukce
- 1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- 2. Jakmile je čokoláda rozpuštěná přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme v polotekuté těsto.
- 3. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé hromádky. Hromádky opatrně potřeme bílkem a cukroví pečeme v troubě při 150°C asi 20 minut.
- Počet porcí: 2 plechy
- Celková doba přípravy: 35 minut
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: mandle
Instrukce
- 1. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
- 2. Jakmile je čokoláda rozpuštěná přidáme zbytek ingrediencí a zpracujeme v polotekuté těsto.
- 3. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený pečícím papírem nastříkáme malé hromádky. Hromádky opatrně potřeme bílkem a cukroví pečeme v troubě při 150°C asi 20 minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.