Anglické rohlíky (vč. bezlepkové varianty)

Jednoduchý recept na anglické rohlíky. Anglické rohlíky jsou ideální jako svačinka, jsou ochucené sýrem a slaninou, proto už je nemusíte ničím mazat. Bezlepková varianta je krásně nadýchaná, velmi dobrá a pečivo vydrží dlouho čerstvé. Na obrázku je právě bezlepková varianta.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Vodu lehce zahřejeme, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek (trvá to přibližně 10 minut).
  • 2. Jakmile je kvásek hotov, přidáme olej, celé vejce, zakysanou smetanu, mouku smíchanou se solí a vypracujeme hladké těsto.
  • 3. Utěrkou přikryté těsto necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Ideální je k tomu použít lehce vyhřátou troubu.
  • 4. Vykynuté těsto dobře propracujeme na pomoučeném válu a rozválíme je na kulatou placku. Placku rozřízneme na 6 trojúhelníků, které smotáme do tvaru rohlíku od nejširšího konce (ale nestáčíme je, necháme je rovné). Rohlíčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem, na každý položíme anglickou slaninu, na tu položíme plátek sýra a vše lehce posypeme mletou sladkou paprikou (nebo použijeme kari).
  • 5. Takto připravené rohlíky pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20-25 minut než nám krásně zezlátnou.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...