Jednoduchý recept na anglické rohlíky. Anglické rohlíky jsou ideální jako svačinka, jsou ochucené sýrem a slaninou, proto už je nemusíte ničím mazat. Bezlepková varianta je krásně nadýchaná, velmi dobrá a pečivo vydrží dlouho čerstvé. Na obrázku je právě bezlepková varianta.

Anglické rohlíky (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 6 středních
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 10g droždí UNIFERM (asi ¼ kostky + 1 lžička cukru + 1 lžička mouky)
- 150g vody
- 50g oleje
- 1 vejce
- 1 lžíce zakysané smetany
- 300g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte Schär Mix B)
- ½ lžičky soli
- 1 vejce + trocha mléka na potření (pro barvu)
- 6 plátků sýra
- 6 velkých plátků anglické slaniny
- mletá paprika na posypání
Instrukce
- 1. Vodu lehce zahřejeme, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek (trvá to přibližně 10 minut).
- 2. Jakmile je kvásek hotov, přidáme olej, celé vejce, zakysanou smetanu, mouku smíchanou se solí a vypracujeme hladké těsto.
- 3. Utěrkou přikryté těsto necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Ideální je k tomu použít lehce vyhřátou troubu.
- 4. Vykynuté těsto dobře propracujeme na pomoučeném válu a rozválíme je na kulatou placku. Placku rozřízneme na 6 trojúhelníků, které smotáme do tvaru rohlíku od nejširšího konce (ale nestáčíme je, necháme je rovné). Rohlíčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem, na každý položíme anglickou slaninu, na tu položíme plátek sýra a vše lehce posypeme mletou sladkou paprikou (nebo použijeme kari).
- 5. Takto připravené rohlíky pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20-25 minut než nám krásně zezlátnou.
- Celková doba přípravy: 65 minut
- Chod: svačina, večeře
- Kategorie receptu: Slané pečivo
- Ingredience: Schär Mix B
Instrukce
- 1. Vodu lehce zahřejeme, přidáme lžičku cukru, lžičku mouky a rozdrobené kvasnice a necháme vzejít kvásek (trvá to přibližně 10 minut).
- 2. Jakmile je kvásek hotov, přidáme olej, celé vejce, zakysanou smetanu, mouku smíchanou se solí a vypracujeme hladké těsto.
- 3. Utěrkou přikryté těsto necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Ideální je k tomu použít lehce vyhřátou troubu.
- 4. Vykynuté těsto dobře propracujeme na pomoučeném válu a rozválíme je na kulatou placku. Placku rozřízneme na 6 trojúhelníků, které smotáme do tvaru rohlíku od nejširšího konce (ale nestáčíme je, necháme je rovné). Rohlíčky pomažeme rozšlehaným vajíčkem, na každý položíme anglickou slaninu, na tu položíme plátek sýra a vše lehce posypeme mletou sladkou paprikou (nebo použijeme kari).
- 5. Takto připravené rohlíky pečeme ve vyhřáté troubě na 175°C asi 20-25 minut než nám krásně zezlátnou.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.