Sezóna třešní tradičně nastává ke konci školního roku a předznamenává tak velké letní prázdniny. Je to také čas tradiční třešňové bublaniny, kterou si nikdy nenechám ujít. A neměli by si ji nechat ujít ani lidé s bezlepkovou dietou, proto zařazuji tento recept na bezlepkovou třešňovou bublaninu. Ač se jedná o bezlepkový recept, tak bublanina je nádherně nadýchaná a má naprosto luxusní chuť, nerozeznatelnou od klasického receptu (skoro bych řekla, že takhle dobrou bublaninu jsem ještě nejedla).

Bezlepková třešňová bublanina
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- koláč á 30cm
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (3.9 /5)
- (7 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 3 vejce
- špetka soli
- 170g mletého cukru
- 4 lžíce horké vody
- 150ml oleje
- 230g mouky Jizerky
- 1 lžička prášku do pečiva
- 200g třešní
- 2 lžičky citrónové šťávy (nebo citrónové aroma)
Instrukce
- 1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků do nichž jsme přidali špetku soli ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mletý cukr, citrónovou šťávu (nebo aroma), horkou vodu a směs vyšleháme do pěny. Potom postupně zašleháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce smícháme bílkový sníh. Hotové těsto nalijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy.
- 2. Třešně omyjeme v cedníku. Můžeme je vypeckovat, ale není to nezbytně nutné. Omyté třešně poklademe na těsto. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě na 180˚C dozlatova, což trvá asi 25minut.
- Celková doba přípravy: 35 minut
- Chod: chuťovka, svačina
- Kategorie receptu: Koláče a jiné sladké pečivo
- Ingredience: mouka Jizerka
Instrukce
- 1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků do nichž jsme přidali špetku soli ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mletý cukr, citrónovou šťávu (nebo aroma), horkou vodu a směs vyšleháme do pěny. Potom postupně zašleháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce smícháme bílkový sníh. Hotové těsto nalijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy.
- 2. Třešně omyjeme v cedníku. Můžeme je vypeckovat, ale není to nezbytně nutné. Omyté třešně poklademe na těsto. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě na 180˚C dozlatova, což trvá asi 25minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
7 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(3.9 / 5)
Zatím žádné komentáře.