Bezlepková třešňová bublanina

Sezóna třešní tradičně nastává ke konci školního roku a předznamenává tak velké letní prázdniny. Je to také čas tradiční třešňové bublaniny, kterou si nikdy nenechám ujít. A neměli by si ji nechat ujít ani lidé s bezlepkovou dietou, proto zařazuji tento recept na bezlepkovou třešňovou bublaninu. Ač se jedná o bezlepkový recept, tak bublanina je nádherně nadýchaná a má naprosto luxusní chuť, nerozeznatelnou od klasického receptu (skoro bych řekla, že takhle dobrou bublaninu jsem ještě nejedla).

Hodnocení receptu

  • (3.9 /5)
  • (7 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků do nichž jsme přidali špetku soli ušleháme tuhý sníh. Ke žloutkům přidáme mletý cukr, citrónovou šťávu (nebo aroma), horkou vodu a směs vyšleháme do pěny. Potom postupně zašleháme olej, mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce smícháme bílkový sníh. Hotové těsto nalijeme do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané formy.
  • 2. Třešně omyjeme v cedníku. Můžeme je vypeckovat, ale není to nezbytně nutné. Omyté třešně poklademe na těsto. Bublaninu pečeme v předehřáté troubě na 180˚C dozlatova, což trvá asi 25minut.