Bezlepkové piškoty

Jednoduchý recept na vynikající domácí bezlepkové piškoty, jejichž chuť je skoro nerozeznatelná od těch klasických. Piškoty jsou skvělé do různých dezertů, na nepečené dorty nebo jen tak na chuť. Bohužel, bezlepkové piškoty jsou, stejně tak jako spousta bezlepkových věcí, mnohem dražší než ty klasické. Přitom není složité si je doma upéct. Můžeme si je udělat v klasickém tvaru nebo ve tvaru podlouhlých cukrářských piškotů (takové se hodí třeba do tiramisu). Piškoty při pečení krásně naběhnou.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Bílky vyšleháme se špetkou soli do tuhé konzistence, poté do sněhu zašleháme krystalový cukr. Potom vyšleháme žloutky s práškovým cukrem, přidáme mouku a dobře promícháme.
  • 2. Do promíchané směsi lehce vmícháme tuhý sníh z bílků, těstem naplníme cukrářský sáček a na plech pokrytý pečícím papírem nastříkáme jednotlivé piškoty (mohou být jak klasické, tak podlouhlé cukrářské).
  • 3. Nakonec piškoty posypeme vanilkovým cukrem a pečeme v troubě asi 10-15 minut na 175˚C.