Bezlepkový chléb

Co by si člověk počal bez chleba? Upéct dobrý bezlepkový chléb není jednoduché, ale stačí mít dobrý recept a zvládne to každý. Než jsem ten svůj našla, tak jsem svými chleby mohla klidně rozbíjet i okna, jak byly tvrdé. Pak jsem na něj narazila a od té doby je můj nejoblíbenější. Je tak vláčný a měkký! A abych pořád nejedla ten samý, tak ho zkouším různě obměňovat. Přidávám si do těsta různá semínka nebo část mouky nahradím nějakou jinou moukou. Recept jsem před nějakou dobou našla na internetu a upravila podle svého. Část chleba kterou nespotřebujete tentýž den je lepší uchovávat zmarzenou, protože tento chléb se poměrně rychle kazí.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (4 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Nejlepší je nahradit vodu silným černým čajem, který necháme vychladnout. Smícháme lehce zahřáté mléko, cukr, trošku mouky a kvasnice a necháme vzejít kvásek. Mléko nesmí být moc teplé, abychom si kvasnice nespařili. Po vzejití kvásku jej s ostatními ingrediencemi umístíme do domácí pekárny nebo do robota a necháme si vypracovat těsto (nebo jej vypracujeme ručně).
  • 2. Malinko zahřejeme troubu a necháme v ní těsto pod utěrkou 30min kynout. Poté těsto propracujeme a necháme kynout dalších 30minut.
  • 3. Pak již jen upečeme. V pekárně to trvá asi hodinu, v troubě musíte propečenost chleba zkoušet špejlí.