Carpaccio z červené řepy

Carpaccio z červené řepy je výborný recept, hodící se například jako zdravý a netradiční předkrm. Ideální je nechat řepu v marinádě odležet alespoň 24 hodin, aby se chutě pěkně propojily. Podle mého názoru je toto jídlo jedno z nejchutnějších, které se dá z červené řepy připravit.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Řepu umyjeme, odkrojíme kořen a vršek, pomažeme olejem a zabalíme do alobalu (tak, aby z něj nemohla unikat pára). Poté vložíme do trouby a pečeme 60-90 minut (asi na 180˚C) než řepa změkne (řepa je hotová v momentě, kdy jsme schopní ji propíchnout špejlí).
  • 2. Po vyjmutí řepy z trouby ji necháme trochu vychladnout (aby se dala vzít do prstů), poté ji opatrně vybalíme z alobalu a oloupeme. Mezitím, než řepa vychladne, připravíme si ze zbylých ingrediencí marinádu. Smícháme balzamikový ocet, med, olivový olej a nakonec směs osolíme a opepříme.
  • 3. Řepu krájíme příčně na tenká kolečka (čím tenčí, tím lepší), poté je vložíme do marinády a necháme v chladu uležet nejlépe 24-48 hodin. Podáváme s rozpečenou bagetkou nebo jako netradiční předkrm.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...