Carpaccio z červené řepy je výborný recept, hodící se například jako zdravý a netradiční předkrm. Ideální je nechat řepu v marinádě odležet alespoň 24 hodin, aby se chutě pěkně propojily. Podle mého názoru je toto jídlo jedno z nejchutnějších, které se dá z červené řepy připravit.

Carpaccio z červené řepy
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 řepy (asi dvakrát větší než golfový míček)
- trošku oleje na potření
- 1,5 lžíce balzamikového octa
- ½ lžičky medu
- 1 lžíce olivového oleje (nejlépe extra Virgine)
- sůl
- pepř
- rukola na ozdobu
Instrukce
- 1. Řepu umyjeme, odkrojíme kořen a vršek, pomažeme olejem a zabalíme do alobalu (tak, aby z něj nemohla unikat pára). Poté vložíme do trouby a pečeme 60-90 minut (asi na 180˚C) než řepa změkne (řepa je hotová v momentě, kdy jsme schopní ji propíchnout špejlí).
- 2. Po vyjmutí řepy z trouby ji necháme trochu vychladnout (aby se dala vzít do prstů), poté ji opatrně vybalíme z alobalu a oloupeme. Mezitím, než řepa vychladne, připravíme si ze zbylých ingrediencí marinádu. Smícháme balzamikový ocet, med, olivový olej a nakonec směs osolíme a opepříme.
- 3. Řepu krájíme příčně na tenká kolečka (čím tenčí, tím lepší), poté je vložíme do marinády a necháme v chladu uležet nejlépe 24-48 hodin. Podáváme s rozpečenou bagetkou nebo jako netradiční předkrm.
- Celková doba přípravy: 100 minut
- Chod: chuťovka
- Kategorie receptu: Saláty
- Ingredience: červená řepa
Instrukce
- 1. Řepu umyjeme, odkrojíme kořen a vršek, pomažeme olejem a zabalíme do alobalu (tak, aby z něj nemohla unikat pára). Poté vložíme do trouby a pečeme 60-90 minut (asi na 180˚C) než řepa změkne (řepa je hotová v momentě, kdy jsme schopní ji propíchnout špejlí).
- 2. Po vyjmutí řepy z trouby ji necháme trochu vychladnout (aby se dala vzít do prstů), poté ji opatrně vybalíme z alobalu a oloupeme. Mezitím, než řepa vychladne, připravíme si ze zbylých ingrediencí marinádu. Smícháme balzamikový ocet, med, olivový olej a nakonec směs osolíme a opepříme.
- 3. Řepu krájíme příčně na tenká kolečka (čím tenčí, tím lepší), poté je vložíme do marinády a necháme v chladu uležet nejlépe 24-48 hodin. Podáváme s rozpečenou bagetkou nebo jako netradiční předkrm.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.