Černý kořen ve slaninovém kabátku s holandskou omáčkou

Velmi zajímavá a chutná variace úpravy černého kořene, který chutná podobně jako chřest. Mně vzdáleně připomíná petržel, avšak jeho chuť je o hodně jemnější. Černý kořen je zde upraven na páře (použila jsem normální napařovač na knedlíky). Holandská omáčka tuto úpravu krásně doplní (navíc se nezahušťuje, je tedy vhodná i pro bezlepkovou dietu).

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Černé kořeny dobře omyjeme a pomocí škrabky na brambory dobře oloupeme (nelekáme se, že kořeny pouští lepivou bílou šťávu, pouze dáme pozor, aby nám neulpívala na textilu, protože jej může zabarvit). Pracujeme rychle, aby nám kořeny nezhnědly. Poté je umístíme na pařák na knedlíky a vaříme na páře asi 10 minut.
  • 2. Takto předvařené kořeny zavineme do plátků slaniny a pečeme v troubě na 200°C dokud se slanina hezky nevypeče.
  • 3. Mezitím si v ohnivzdorné misce smícháme žloutky s vývarem, bílým vínem, pepřem a solí. Mísu umístíme nad hrncem s vařící vodou a nad párou směs metličkou šleháme do zhoustnutí (trvá to asi 5 minut). Poté dobře zamícháme přepuštěné máslo a již dále nevaříme.
  • 4. Černé kořeny zalijeme připravenou holandskou omáčkou a můžeme servírovat. Toto jídlo můžeme doplnit např.bramborami, aby bylo sytější.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...