Červená čočka na kari se slaninou

Červená čočka je vyhledávanou surovinou hned z několika důvodů – obsahuje velmi mnoho vitamínů a minerálů, je uvařená během 5 minut a navíc nenadýmá. Její červená barva se během vaření změní na žlutou. Pikantní kari koření jemnou chuť červené čočky krásně doplňuje a skvěle se k ní hodí.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě, vzložíme do vody, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut (do měkka). Poté čočku slijeme přes cedník a propláchneme studenou vodou, aby nám dále neměkla a výsledkem nebyla kaše.
  • 2. Mezitím, co se nám čočka vaří, nakrájíme slaninu na malé kousky a vysmažíme z ní tuk. Pokud je tuku málo, přidáme do pánve trošku oleje. Když je slanina pěkně osmažená, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli a restujeme, dokud nám pěkně nezezlátne. Po zezlátnutí cibulky, přidáme do směsi kari, sůl a pepř a chvíli orestujeme, aby se koření pěkně rozvonělo, poté přilijeme smetanu a necháme ji zredukovat.
  • 3. Nakonec do pánve přisypeme uvařenou červenou čočku, dobře ji promícháme s cibulkou a slaninou a prohřejeme. Po prohřátí servírujeme a dozdobíme například čerstvou pažitkou.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...