Červená čočka je vyhledávanou surovinou hned z několika důvodů – obsahuje velmi mnoho vitamínů a minerálů, je uvařená během 5 minut a navíc nenadýmá. Její červená barva se během vaření změní na žlutou. Pikantní kari koření jemnou chuť červené čočky krásně doplňuje a skvěle se k ní hodí.

Červená čočka na kari se slaninou
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 200g červené čočky
- 1 menší cibule (asi 100g)
- 100g slaniny
- 100ml sladké smetany
- sůl
- pepř
- kari
- čerstvá pažitka na ozdobení
Instrukce
- 1. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě, vzložíme do vody, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut (do měkka). Poté čočku slijeme přes cedník a propláchneme studenou vodou, aby nám dále neměkla a výsledkem nebyla kaše.
- 2. Mezitím, co se nám čočka vaří, nakrájíme slaninu na malé kousky a vysmažíme z ní tuk. Pokud je tuku málo, přidáme do pánve trošku oleje. Když je slanina pěkně osmažená, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli a restujeme, dokud nám pěkně nezezlátne. Po zezlátnutí cibulky, přidáme do směsi kari, sůl a pepř a chvíli orestujeme, aby se koření pěkně rozvonělo, poté přilijeme smetanu a necháme ji zredukovat.
- 3. Nakonec do pánve přisypeme uvařenou červenou čočku, dobře ji promícháme s cibulkou a slaninou a prohřejeme. Po prohřátí servírujeme a dozdobíme například čerstvou pažitkou.
- Celková doba přípravy: 20 minut
- Chod: oběd, večeře
- Kategorie receptu: Masová jídla
- Ingredience: čočka
Instrukce
- 1. Červenou čočku propláchneme ve studené vodě, vzložíme do vody, přivedeme k varu a vaříme asi 5 minut (do měkka). Poté čočku slijeme přes cedník a propláchneme studenou vodou, aby nám dále neměkla a výsledkem nebyla kaše.
- 2. Mezitím, co se nám čočka vaří, nakrájíme slaninu na malé kousky a vysmažíme z ní tuk. Pokud je tuku málo, přidáme do pánve trošku oleje. Když je slanina pěkně osmažená, přidáme na malé kostičky nakrájenou cibuli a restujeme, dokud nám pěkně nezezlátne. Po zezlátnutí cibulky, přidáme do směsi kari, sůl a pepř a chvíli orestujeme, aby se koření pěkně rozvonělo, poté přilijeme smetanu a necháme ji zredukovat.
- 3. Nakonec do pánve přisypeme uvařenou červenou čočku, dobře ji promícháme s cibulkou a slaninou a prohřejeme. Po prohřátí servírujeme a dozdobíme například čerstvou pažitkou.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.