Čevapčiči je srbský národní recept. Můžeme jej buď opékat na pánvi nebo grilovat. Grilovaná varianta je o něco chutnější a možná i zdravější, protože část tuku se vypeče při grilování, ale i tak zůstane maso krásně šťavnaté. Čevapčiči podáváme s hořčicí, cibulí a vařenými bramborami.

Čevapčiči
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 300g mletého masa (mix hovězího a vepřového)
- 100g cibule
- 2 lžičky mleté červené papriky
- vejce
- 1 lžíce mouky (či bezlepkové mouky)
- ½ lžičky soli
- pepř
- cibule na podávání
- brambory jako příloha
Instrukce
- 1. Maso překlopíme do mísy a dobře ho rukou propracujeme, přidáme najemno nasekanou petrželku, červenou papriku, vejce, sůl, pepř, mouku a dobře promícháme. Můžeme také přidat trošku vody.
- 2. Ruce si umyjeme, namočíme do studené vody (aby se nám maso na ruce nelepilo) a tvarujeme malé šišky, které smažíme nebo grilujeme ze všech stran asi 15-20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli na nudličky, naaranžujeme brambory a hořčici. Nakonec přidáme hotové maso a servírujeme.
- Celková doba přípravy: 30 minut
- Chod: oběd, večeře
- Kategorie receptu: Masová jídla
Instrukce
- 1. Maso překlopíme do mísy a dobře ho rukou propracujeme, přidáme najemno nasekanou petrželku, červenou papriku, vejce, sůl, pepř, mouku a dobře promícháme. Můžeme také přidat trošku vody.
- 2. Ruce si umyjeme, namočíme do studené vody (aby se nám maso na ruce nelepilo) a tvarujeme malé šišky, které smažíme nebo grilujeme ze všech stran asi 15-20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli na nudličky, naaranžujeme brambory a hořčici. Nakonec přidáme hotové maso a servírujeme.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.