Čevapčiči

Čevapčiči je srbský národní recept. Můžeme jej buď opékat na pánvi nebo grilovat. Grilovaná varianta je o něco chutnější a možná i zdravější, protože část tuku se vypeče při grilování, ale i tak zůstane maso krásně šťavnaté. Čevapčiči podáváme s hořčicí, cibulí a vařenými bramborami.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Maso překlopíme do mísy a dobře ho rukou propracujeme, přidáme najemno nasekanou petrželku, červenou papriku, vejce, sůl, pepř, mouku a dobře promícháme. Můžeme také přidat trošku vody.
  • 2. Ruce si umyjeme, namočíme do studené vody (aby se nám maso na ruce nelepilo) a tvarujeme malé šišky, které smažíme nebo grilujeme ze všech stran asi 15-20 minut. Mezitím si nakrájíme cibuli na nudličky, naaranžujeme brambory a hořčici. Nakonec přidáme hotové maso a servírujeme.