Čokoládový dezert – Dolce al ciocolato (vč. bezlepkové varianty)

Hlavní ingrediencí tohoto původem italského moučníku je tmavá hořká čokoláda, ideálně s obsahem kakaa nad 50%. Vnitřek koláče je vlahý, zatímco jeho povrch je krásně vypečený. Navíc bezlepková varianta se chutí vůbec neliší od té klasické. Tento moučník si určitě zamiluje každý, kdo má rád kvalitní čokoládu.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (4 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Do misky nalámeme čokoládu a spolu s máslem lehce nahřejeme nad nádobou s horkou vodou. Až obojí změkne, promícháme v hladkou hmotu.
  • 2. Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků ušleháme sníh, do kterého přidáme ke konci krupicový cukr. Pak vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem. Do vyšlehané pěny přidáváme postupně mouku a sníh. Po promíchání mouky směs lehce zamícháme do změklé čokolády.
  • 3. Formu o velikosti cca 20x30 cm vymažeme tukem, vysypeme moukou a naplníme čokoládovou hmotou. Pečeme při 180°C asi 25 min. Po upečení krájíme na malé kostky.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...