Cuketová buchta z pohankové mouky

Cuketa je typická spíše pro slané vaření, ale překvapivě je také velmi dobrá v litých buchtách. Cuketa buchtu krásně zvlhčí a chuťově vylehčí. Tento moučník je navíc díky použité pohankové mouce plný vitamínů a minerálů a navíc přirozeně bezlepkový. Použité množství cukru je celkem malé, takže pokud máte raději sladší moučníky, použijte cukru více. Pokud dáte tento moučník ochutnat návštěvě, určitě neuhodně, že jste na její přípravu použili právě cuketu.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Nejdříve si oddělíme žloutky od bílků. Z bílků, do nichž jsme přidali trochu soli, si vyšleháme tuhý sníh. Potom si vyšleháme žloutky s moučkovým cukrem do světlé pěny. Do pěny postupně zašleháváme olej, mouku, kukuřičný a bramborový škrob a naposledy lehce vmícháme najemno nastrouhanou cuketu.
  • 2. Vypracujeme hladké těsto, poté do něj jemně vetřeme ušlehaný sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazané a pohankovou moukou vysypané formy a pečeme asi 25 minut na 175˚C.
  • 3. Upečený koláč necháme vychladnout, poté jej vyklopíme, posypeme moučkovým cukrem a můžeme servírovat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...