Krémová polévka se dá uvařit téměř z jakékoli zeleniny, tak proč nezkusit cuketu? Alespoň tak přibude další recept na zpracování cukety, když máte na zahrádce v sezóně nadprodukci. A pro nás co nemáme zahrádku (k nimž bohužel také patřím) přibude chutný recept na netradiční polévku. Osobně mám raději spíše masový než zeleninový vývar, a to i u zeleninových polévek.

Cuketový krém
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 1 cibule (asi 100g)
- 1 cuketa (asi 400g)
- 300ml zeleninového nebo masového vývaru (nebo bujón)
- 50ml sladké smetany
- olej na smažení
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- uzené maso nebo parmezán na podávání (nemusí být)
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na pánvi orestujeme do zlatova (trvá to asi 10 minut). Potom přidáme na kousky nakrájenou cuketu a zprudka restujeme do lehkého zhnědnutí. Do restované cukety s cibulkou přilijeme vývar, tak aby cuketa byla tak akorát ponořená a vaříme ještě asi 10 minut.
- 2. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a smetanou, ozdobíme a můžeme podávat.
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na pánvi orestujeme do zlatova (trvá to asi 10 minut). Potom přidáme na kousky nakrájenou cuketu a zprudka restujeme do lehkého zhnědnutí. Do restované cukety s cibulkou přilijeme vývar, tak aby cuketa byla tak akorát ponořená a vaříme ještě asi 10 minut.
- 2. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a smetanou, ozdobíme a můžeme podávat.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.