Cuketový krém

Krémová polévka se dá uvařit téměř z jakékoli zeleniny, tak proč nezkusit cuketu? Alespoň tak přibude další recept na zpracování cukety, když máte na zahrádce v sezóně nadprodukci. A pro nás co nemáme zahrádku (k nimž bohužel také patřím) přibude chutný recept na netradiční polévku. Osobně mám raději spíše masový než zeleninový vývar, a to i u zeleninových polévek.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme na malé kostičky a na pánvi orestujeme do zlatova (trvá to asi 10 minut). Potom přidáme na kousky nakrájenou cuketu a zprudka restujeme do lehkého zhnědnutí. Do restované cukety s cibulkou přilijeme vývar, tak aby cuketa byla tak akorát ponořená a vaříme ještě asi 10 minut.
  • 2. Uvařenou zeleninu rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, strouhaným muškátovým oříškem a smetanou, ozdobíme a můžeme podávat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...