Domácí paštika je vynikající lahůdka, s paštikami, které známe z výletů nemá mnoho společného. Pokud jste ještě výrobu paštiky doma nezkoušeli, tak zkuste náš recept a nebudete litovat – je opravdu delikátní.

Domácí paštika se šalvějí
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 0,5l
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 350g drůbežích jater
- 100g cibule (1 malá)
- 2 menší stroužky česneku
- 5 menších lístků šalvěje + 3 další na ozdobení
- 120g másla (nechte jej předem povolit) + trocha na zalití
- 2 lžíce dobré slivovice
- 3 lžíce 12% smetany
- sůl
- čerstvě mletý černý pepř
- ½ lžičky růžového pepře
Instrukce
- 1. Cibuli, česnek a šalvěj nakrájíme na jemno a na části másla restujeme asi 3 minuty než cibule změkne. Potom přidáme omytá, očištěná a na kousky nakrájená játra a smažíme, aby byla játra pěkně prosmažená (trvá to asi 5 minut), přidáme slivovici a necháme několik minut zredukovat.
- 2. Směs stáhneme z ohně, rozmixujeme vmícháme zbytek másla, smetanu, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme drcený růžový pepř. Paštiku nalijeme do předem připravených nádob a necháme vychladit. Máslo na zalití rozpustíme, vmícháme celé lístky šalvěje a trochu drceného růžového pepře a paštiku zalijeme.
- 3. Takto připravenou paštiku necháme v chladničce uležet alespoň 24 hodin.
- Chod: chuťovka, svačina
- Kategorie receptu: Nezařazené recepty
- Ingredience: česnek
Instrukce
- 1. Cibuli, česnek a šalvěj nakrájíme na jemno a na části másla restujeme asi 3 minuty než cibule změkne. Potom přidáme omytá, očištěná a na kousky nakrájená játra a smažíme, aby byla játra pěkně prosmažená (trvá to asi 5 minut), přidáme slivovici a necháme několik minut zredukovat.
- 2. Směs stáhneme z ohně, rozmixujeme vmícháme zbytek másla, smetanu, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme drcený růžový pepř. Paštiku nalijeme do předem připravených nádob a necháme vychladit. Máslo na zalití rozpustíme, vmícháme celé lístky šalvěje a trochu drceného růžového pepře a paštiku zalijeme.
- 3. Takto připravenou paštiku necháme v chladničce uležet alespoň 24 hodin.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.