Domácí paštika se šalvějí

Domácí paštika je vynikající lahůdka, s paštikami, které známe z výletů nemá mnoho společného. Pokud jste ještě výrobu paštiky doma nezkoušeli, tak zkuste náš recept a nebudete litovat – je opravdu delikátní.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli, česnek a šalvěj nakrájíme na jemno a na části másla restujeme asi 3 minuty než cibule změkne. Potom přidáme omytá, očištěná a na kousky nakrájená játra a smažíme, aby byla játra pěkně prosmažená (trvá to asi 5 minut), přidáme slivovici a necháme několik minut zredukovat.
  • 2. Směs stáhneme z ohně, rozmixujeme vmícháme zbytek másla, smetanu, osolíme a opepříme. Nakonec vmícháme drcený růžový pepř. Paštiku nalijeme do předem připravených nádob a necháme vychladit. Máslo na zalití rozpustíme, vmícháme celé lístky šalvěje a trochu drceného růžového pepře a paštiku zalijeme.
  • 3. Takto připravenou paštiku necháme v chladničce uležet alespoň 24 hodin.