Domácí sulc

Domácí sulc je opravdová dobrota a vůbec není složité si jej doma připravit (a není to ani drahé). Výhodu má také v tom, že přesně víte co jste v receptu použili a v konečném produktu tak nemáte žádné přídatné látky jako konzervanty, lepek a podobně. A ta chuť opravdu stojí za vynaložený čas a práci.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Koleno i nožičky očistíme a zalijeme vodou tak, aby oboje bylo ponořené. Vodu osolíme, přidáme koření a vaříme do změknutí masa, trvá to minimálně hodinu a půl.
  • 2. Jakmile je maso měkké (poznáme to tak, že se začíná od kostí oddělovat), vyndáme jej a necháme vychladnout. Mezitím si očistíme mrkev a uvaříme ji ve vývaru, tak aby byla tak akorát na skus (ani moc tvrdá, ani moc měkká).
  • 3. Vychladlé maso obereme, nakrájíme na kousky a přidáme k vývaru. Potom přidáme na kousky nakrájené kyselé okurky a vývar dochutíme solí a octem. Takto připravený vývar nalijeme do připravených nádob a necháme vychladnout. Jakmile vývar vychladne, přesuneme jej do lednice a necháme do druhého dne ztuhnout (pokud nám vývar začal tuhnout ještě před nalíváním do forem, můžeme jej trochu přihřát).
  • 4. Hotový sulc jednoduše vyklopíme z formy, když ji zabalíme do utěrky namočené do teplé vody (povrchová vrstvička se roztopí a sulc se odlepí od formy). Sulc podáváme s chlebem a cibulí, pokapaný octem.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...