Dušené kapustové zelí (nezahušťované)

Kapustové zelí z čerstvé kapusty je velice chutné a zdravé. Tento recept je nezahuštěný moukou, chuť kapusty tak lépe vynikne a pokrm je lehčí. Dokonce myslím, že tento recept je chutnější než klasické zelí, protože kapusta má jemnější chuť než zelí. Kapustu nevaříme úplně do měka, ale jen do poloměka (na skus).

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibulku nakrájíme najemno a na oleji osmažíme dozlatova (trvá to asi 10 minut). Mezitím si očistíme kapustu. Horní listy odstraníme a kapustu dobře umyjeme. Poté ji rozkrojíme napůl a vykrojíme stopku. Každou polovinu rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké nudličky.
  • 2. Jakmile je cibulka osmažená, přidáme k ní kmín, ten krátce zarestujeme, pak přidáme kapustu a asi 5 minut restujeme. Poté přidáme trochu vody, osolíme a dusíme do změknutí (asi 40-50 minut).
  • 3. Nakonec dochutíme cukrem a octem a můžeme podávat k téměř jakémukoli smaženému či pečenému masu, třeba k vepřovým výpečkům.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...