Dýňová polévka s červenou řepou

Polévka z dýně Hokkaido je velmi zdravá a dobrá. Pokud k ní přidáme ještě červenou řepu, dostaneme výraznější chuť a navíc do polévky přidáme další prospěšné látky, jako jsou např. antioxidanty. Na polévku je nejlepší použít dýni Hokkaido, protože ta se nemusí loupat a rychle se uvaří. Polévku nakonec zjemníme smetanou, ale můžeme použít také méně používané kokosové mléko (tato úprava je sice exotičtější, ale neméně dobrá).

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme dozlatova.
  • 2. Jakmile je cibule orestovaná, přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou řepu, krátce zarestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem).
  • 3. Řepu vaříme asi 30 minut, poté do polévky přidáme nakrájenou dýni a vaříme do změknutí dýně i řepy (což trvá přibližně dalších 20 minut).
  • 4. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme (pokud je příliš hustá, můžeme přilít vodu), přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ještě krátce povaříme.
  • 5. Hotovou polévku ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...