Polévka z dýně Hokkaido je velmi zdravá a dobrá. Pokud k ní přidáme ještě červenou řepu, dostaneme výraznější chuť a navíc do polévky přidáme další prospěšné látky, jako jsou např. antioxidanty. Na polévku je nejlepší použít dýni Hokkaido, protože ta se nemusí loupat a rychle se uvaří. Polévku nakonec zjemníme smetanou, ale můžeme použít také méně používané kokosové mléko (tato úprava je sice exotičtější, ale neméně dobrá).

Dýňová polévka s červenou řepou
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 menší červené cibule (asi 100 g)
- 50 g másla
- 2 střední řepy
- 1 menší dýně Hokkaido (asi 600 g)
- voda
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- 200 g smetany na vaření
- čerstvá petrželka na ozdobení
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme dozlatova.
- 2. Jakmile je cibule orestovaná, přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou řepu, krátce zarestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem).
- 3. Řepu vaříme asi 30 minut, poté do polévky přidáme nakrájenou dýni a vaříme do změknutí dýně i řepy (což trvá přibližně dalších 20 minut).
- 4. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme (pokud je příliš hustá, můžeme přilít vodu), přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ještě krátce povaříme.
- 5. Hotovou polévku ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat.
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na kostičky a na másle orestujeme dozlatova.
- 2. Jakmile je cibule orestovaná, přidáme oloupanou a na kostičky nakrájenou řepu, krátce zarestujeme a zalijeme vodou (nebo vývarem).
- 3. Řepu vaříme asi 30 minut, poté do polévky přidáme nakrájenou dýni a vaříme do změknutí dýně i řepy (což trvá přibližně dalších 20 minut).
- 4. Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme (pokud je příliš hustá, můžeme přilít vodu), přimícháme smetanu, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a ještě krátce povaříme.
- 5. Hotovou polévku ozdobíme čerstvou petrželkou a můžeme podávat.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.