Dýňová polévka

Recept na tuto dýňovou polévku je opravdu velmi dobrý. Používám hovězí vývar místo zeleninového, protože chuť polévky je tak výraznější. Na tuto polévku je nejlepší dýně Hokkaido, protože se rychle uvaří a nemusí se loupat. Polévku můžeme ozdobit Praženými dýňovými semínky

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Dýni omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka, potom ji nakrájíme na kousky a zalejeme v hrnci vodou (tak, aby dýně byla sotva ponořená). Vodu přivedeme k varu a poté vaříme asi 10 minut, než dýně změkne.
  • 2. Uvařenou dýni dobře rozmixujeme a přidáme smetanu (můžeme si nechat trochu na ozdobení) ozdobíme praženými dýňovými semínky a podáváme. Tato polévka je velmi dobrá s čerstvým rohlíkem.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...