Recept na tuto dýňovou polévku je opravdu velmi dobrý. Používám hovězí vývar místo zeleninového, protože chuť polévky je tak výraznější. Na tuto polévku je nejlepší dýně Hokkaido, protože se rychle uvaří a nemusí se loupat. Polévku můžeme ozdobit Praženými dýňovými semínky

Dýňová polévka
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2-3
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 500g dýně Hokkaido (váha již očištěné dýně)
- 0,5l hovězího vývaru (u vegetariánské varianty použijte zeleninový vývar)
- 200g sladké smetany
- dýňová semínka
- sůl
- pepř
Instrukce
- 1. Dýni omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka, potom ji nakrájíme na kousky a zalejeme v hrnci vodou (tak, aby dýně byla sotva ponořená). Vodu přivedeme k varu a poté vaříme asi 10 minut, než dýně změkne.
- 2. Uvařenou dýni dobře rozmixujeme a přidáme smetanu (můžeme si nechat trochu na ozdobení) ozdobíme praženými dýňovými semínky a podáváme. Tato polévka je velmi dobrá s čerstvým rohlíkem.
Instrukce
- 1. Dýni omyjeme, rozřízneme napůl a vydlabeme semínka, potom ji nakrájíme na kousky a zalejeme v hrnci vodou (tak, aby dýně byla sotva ponořená). Vodu přivedeme k varu a poté vaříme asi 10 minut, než dýně změkne.
- 2. Uvařenou dýni dobře rozmixujeme a přidáme smetanu (můžeme si nechat trochu na ozdobení) ozdobíme praženými dýňovými semínky a podáváme. Tato polévka je velmi dobrá s čerstvým rohlíkem.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.