Dýně se dá konzumovat na mnoho způsobů, tak proč ji nevyužít také při pečení muffinů? Zkusila jsem to a výsledek mě mile překvapil – tyto muffiny jsou opravdu moc dobré. Použila jsem muškátovou dýni, ale myslím, že se dá použít i jakákoli jiná. V receptu je poměrně malé množství cukru, takže pokud máte raději muffiny sladší, trochu cukru si přidejte.

Dýňové muffiny (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 12 velkých
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 vejce
- 80g cukru
- 130g horké vody
- 100g másla
- 180g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte Schär Mix B)
- 1 lžička skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 100g mletých mandlí
- 160g muškátové dýně (nebo jiné)
Instrukce
- 1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílků. Bílky vyšleháme dotuha, ke žloutků přidáme cukr a horkou vodu a vyšleháme je do světlé pěny, potom přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, mouku smíchanou se skořicí a kypřícím práškem, mleté mandle a najemno nastrouhanou muškátovou dýní. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2. Pomocí lžíce naplníme muffinové formičky vyložené papírovými košíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 175˚C asi 40 minut. Propečenost zkoušíme špejlí (ta po zapíchnutí musí vyjít čistá). Po upečení necháme muffiny dobře vychladnout, aby šly dobře vyndat (málo vychladlé těsto se příliš trhá).
- Celková doba přípravy: 50 minut
- Chod: chuťovka, svačina
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: dýně, Schär Mix B
Instrukce
- 1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílků. Bílky vyšleháme dotuha, ke žloutků přidáme cukr a horkou vodu a vyšleháme je do světlé pěny, potom přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, mouku smíchanou se skořicí a kypřícím práškem, mleté mandle a najemno nastrouhanou muškátovou dýní. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
- 2. Pomocí lžíce naplníme muffinové formičky vyložené papírovými košíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 175˚C asi 40 minut. Propečenost zkoušíme špejlí (ta po zapíchnutí musí vyjít čistá). Po upečení necháme muffiny dobře vychladnout, aby šly dobře vyndat (málo vychladlé těsto se příliš trhá).
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.