Dýňové muffiny (vč. bezlepkové varianty)

Dýně se dá konzumovat na mnoho způsobů, tak proč ji nevyužít také při pečení muffinů? Zkusila jsem to a výsledek mě mile překvapil – tyto muffiny jsou opravdu moc dobré. Použila jsem muškátovou dýni, ale myslím, že se dá použít i jakákoli jiná. V receptu je poměrně malé množství cukru, takže pokud máte raději muffiny sladší, trochu cukru si přidejte.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutek od bílků. Bílky vyšleháme dotuha, ke žloutků přidáme cukr a horkou vodu a vyšleháme je do světlé pěny, potom přidáme rozpuštěné a vychladlé máslo, mouku smíchanou se skořicí a kypřícím práškem, mleté mandle a najemno nastrouhanou muškátovou dýní. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
  • 2. Pomocí lžíce naplníme muffinové formičky vyložené papírovými košíčky a pečeme ve vyhřáté troubě na 175˚C asi 40 minut. Propečenost zkoušíme špejlí (ta po zapíchnutí musí vyjít čistá). Po upečení necháme muffiny dobře vychladnout, aby šly dobře vyndat (málo vychladlé těsto se příliš trhá).

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...