Dýňové ragú

Zajímavý a dobrý recept k zužitkování dýně. Na tento recept se ideálně hodí máslová dýně, ale můžete použít také dýni Hokkaido. Pokrm je doplněn kokosovým mlékem, které mu dodává velmi zajímavou a trochu nasládlou chuť. Pokud nechcete utrácet za poměrně drahé kokosové mléko, použijte smetanu. K variantě s kokosovým mlékem se velmi hodí rýžové těstoviny.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1x1cm. Papriku dobře omyjeme, zbavíme semínek a také nakrájíme na kousky.
  • 2. Dýni i papriku restujeme na pánvi asi 10 minut, potom přidáme kokosové mléko a omáčku necháme zredukovat, trvá to asi 10 minut. Nakonec ragú osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.
  • 3. Ragú podáváme s nudlemi nebo s rýží. Výbornou volbou jsou také rýžové těstoviny, které seženete v každém supermarketu v oddělení asijských potravin.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...