Zajímavý a dobrý recept k zužitkování dýně. Na tento recept se ideálně hodí máslová dýně, ale můžete použít také dýni Hokkaido. Pokrm je doplněn kokosovým mlékem, které mu dodává velmi zajímavou a trochu nasládlou chuť. Pokud nechcete utrácet za poměrně drahé kokosové mléko, použijte smetanu. K variantě s kokosovým mlékem se velmi hodí rýžové těstoviny.

Dýňové ragú
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 200g máslové dýně
- 1 střední zelená paprika (asi 100g)
- olej na smažení
- 200ml kokosového mléka (nebo smetany)
- muškátový oříšek
- těstoviny nebo rýže na podávání (při bezlepkové dietě použijte rýžové těstoviny)
Instrukce
- 1. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1x1cm. Papriku dobře omyjeme, zbavíme semínek a také nakrájíme na kousky.
- 2. Dýni i papriku restujeme na pánvi asi 10 minut, potom přidáme kokosové mléko a omáčku necháme zredukovat, trvá to asi 10 minut. Nakonec ragú osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.
- 3. Ragú podáváme s nudlemi nebo s rýží. Výbornou volbou jsou také rýžové těstoviny, které seženete v každém supermarketu v oddělení asijských potravin.
- Celková doba přípravy: 30 minut
- Chod: oběd, večeře
- Kategorie receptu: Bezmasá jídla
- Ingredience: dýně, paprika
Instrukce
- 1. Dýni oloupeme a nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1x1cm. Papriku dobře omyjeme, zbavíme semínek a také nakrájíme na kousky.
- 2. Dýni i papriku restujeme na pánvi asi 10 minut, potom přidáme kokosové mléko a omáčku necháme zredukovat, trvá to asi 10 minut. Nakonec ragú osolíme a dochutíme muškátovým oříškem.
- 3. Ragú podáváme s nudlemi nebo s rýží. Výbornou volbou jsou také rýžové těstoviny, které seženete v každém supermarketu v oddělení asijských potravin.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.