Grilovaný pstruh lososovitý

Pstruh lososovitý je příbuzný lososovi a má také podobnou barvu masa. Jedná se o mořského lososa, kterého k nám dovážejí ze skandinávských umělých chovů. Jeho maso je poměrně tučné, proto je přímo ideální pro grilování. Chuť tohoto pstruha je velmi jemná, proto jsou pro něj vhodné i velmi jednoduché úpravy.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Pstruha omyjeme a odřízneme ploutve. Poté jej naporcujeme na podkovičky, nasolíme a pomalu grilujeme na grilu (ideální je například lávový kámen). Musíme dávat pozor, abychom maso zbytečně nevysušili. Kdo má rád pouze středně propečené ryby nemusí se bát nechat maso na grilu pouze kratší dobu.
  • 2. Před konzumací pstruha pokapeme citrónovou šťávou.