Houbový Kuba z jahel

Houbový kuba je skvělé jídlo, i když neobsahuje mnoho ingrediencí. Do klasického receptu se přidávají ječné kroupy. V tomto receptu jsem nahradila ječné kroupy jáhly, protože jáhly mají spoustu výhod. Jáhly obsahují velké množství vitamínů a minerálů, jsou rychle uvařené (na rozdíl od krup, které se musí dlouho máčet), jsou lehčí do žaludku a navíc jsou vhodné i při bezlepkové dietě, takže se nají celá rodina i když má jeden z rodiny speciální bezlepkovou dietu! Pokrm je i bez masa moc dobrý, ale pro ultra masožravce můžete recept obohatit o jakékoli uzené maso.

Jáhly mimo jiné obsahují velké množství železa. K jeho vstřebávání výrazně napomáhá vitamín C. Proto doporučuji si k tomuto jídlu dát skleničku vody s vymačkanou citrónovou šťávou.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Houby namočíme do vody (nebo mléka), pak pět minut povaříme a slijeme. Jáhly dobře propláchneme vodou. Část sádla rozpálíme v hrnci a jáhly na něm krátce osmahneme. Podle návodu na obalu přilijeme vodu, osolíme a uvaříme do měkka.
  • 2. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v pánvi na zbytku sádla, přidáme houby, kmín a asi pět minut dusíme. Směs zamícháme k uvařeným jáhlům, přidáme prolisovaný nebo utřený česnek, majoránku, pepř a dosolíme podle chuti. Poté zapečeme v troubě asi dvacet minut.