Hrachová kaše s cibulí a křupavou slaninou

Hrachová kaše ze žlutého hrachu je velmi jednoduché tradiční jídlo, rychle zasytí a obsahuje velké množství vitamínů. Ještě lepší je nerozvařit hrách úplně, ale uvařit jej pouze na skus, tato úprava je navíc ve výsledku mnohem chutnější.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Hrách namočíme přes noc, aby pěkně nasál vodu a nabobtnal. Poté jej přivedeme k varu a uvaříme do měkka. Pokud nechceme uvařit kaši, scedíme hrách přes cedník a propláchneme jej studenou vodou. V opačné případě pouze slijeme přebytečnou vodu.
  • 2. Slaninu si nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na pánvi, jakmile se pěkně osmažená, přidáme k ní cibuli, kterou jsme nakrájeli na malé kostičky. Cibuli usmažíme dozlatova, osolíme a opepříme. Naťovou cibuli nakrájíme na kousky a uschováme pro ozdobení.
  • 3. Pokud připravujeme kaši, vsypeme do ní smaženou slaninu a cibuli, naservírujeme, ozdobíme a podáváme. Pokud jsme uvařili hrách pouze na skus, přidáme jej do pánve k cibulce se slaninou a krátce jej prohřejeme, teprve pak jej servírujeme.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...