Jahelné placky se sýrem

Jáhly jsou plné vitamínů a velmi dobře stravitelné, proto jsou vhodné jak pro sportovce tak například pro malé děti. Navíc jsou bezlepkové! Tento recept je jednoduchý a chuťově dobrý. Tím, že placky pečeme, vyhneme se také použití velkého množství tuku na smažení (ale placky se samozřejmě dají i usmažit). Placky drží pěkně pohromadě, takže jsou ideální také za studena jako svačina.

Hodnocení receptu

  • (4 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Jáhly spaříme alespoň 2x vařící vodou a necháme důkladně okapat, poté je zalijeme vodou, osolíme a vaříme do měkka asi 20 minut. Uvařené jáhly scedíme, přidáme mouku a dobře ji vidličkou promícháme s jáhly (jáhly přitom trochu rozmačkáme). Nakonec přidáme vejce a koření.
  • 2. Ruce si namočíme ve studené vodě a formujeme placky tlusté maximálně 1 cm, které klademe na plech pokrytý pečícím papírem. Ruce si namáčíme před každou plackou, jinak se nám na ně bude těsto příliš lepit.
  • 3. Placky pečeme v troubě na 200˚C asi 30 minut, potom je posypeme nahrubo nastrouhaným sýrem a pečeme dalších 5-10 minut, dokud se sýr nerozpustí. Jahelné placky jsou ideální jako hlavní chod nebo jako svačina.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...