Jahelný zeleninový salát

Recept na velmi dobrý a zdravý salát z jáhel, který obsahuje velké množství vitamínů a minerálů (zejména železo a vápník). Je chutný jak teplý, tak studený.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Brokolici uvaříme v páře (já k tomu používám klasický pařák na knedlíky), trvá to maximálně 10 minut. Jakmile je brokolice měkká, přemístíme ji do cedníku a propláchneme chladnou vodou (je to proto, aby brokolice zůstala pěkně zelená). Mezitím si uvaříme jáhly, které před vařením dvakrát spaříme horkou vodou.
  • 2. Uvařené jáhly smícháme s najemno nastrouhanou cibulí, prolisovaným stroužkem česneku, nastrouhaným sýrem,zakysanou smetanou a brokolicí a opatrně promícháme . Salát osolíme podle chuti. Pokud chceme, můžeme salát ozdobit naklíčenými fazolemi mungo.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...