Jáhlové sušenky s javorovým sirupem

Tyto sušenky jsou ideální jako zdravá svačinka nebo jen tak ke kávě. Jahelná mouka sušenkám dodá příjemnou chuť a spoustu vitamínů a minerálů. Jenom je potřeba dát si pozor, abychom použili co nejčerstvější jahelnou mouku, protože jáhly mohou dlouhým skladováním zhořknout. Sušenky lze také výborně využít jako vánoční cukroví pro lidi s bezlepkovou dietou.

Hodnocení receptu

  • (4 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Máslo necháme povolit v pokojové teplotě. Poté k němu přidáme všechny suroviny a zpracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme je v chladu odpočinout asi 30 minut.
  • 2. Ve formičce si vyzkoušíme, jak velký kousek těsta se nám do něj vejde. Potom z těsta uválíme váleček, který rozdělíme na kousky o stejné velikosti. Připravené kousky vtlačujeme do formičky a vyklepáváme na plech. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 170˚C asi 15 minut.
  • 3. Po vyjmutí z trouby necháme pečivo trochu vychladnout a poté je ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...