Tyto sušenky jsou ideální jako zdravá svačinka nebo jen tak ke kávě. Jahelná mouka sušenkám dodá příjemnou chuť a spoustu vitamínů a minerálů. Jenom je potřeba dát si pozor, abychom použili co nejčerstvější jahelnou mouku, protože jáhly mohou dlouhým skladováním zhořknout. Sušenky lze také výborně využít jako vánoční cukroví pro lidi s bezlepkovou dietou.

Jáhlové sušenky s javorovým sirupem
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 38 sušenek á 4cm
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 50 g másla
- 1 žloutek
- 25 g javorového sirupu
- 90 g jahelné mouky
- 75 g rýžové mouky
- 20 g mletého cukru
- cukr na obalení
Instrukce
- 1. Máslo necháme povolit v pokojové teplotě. Poté k němu přidáme všechny suroviny a zpracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme je v chladu odpočinout asi 30 minut.
- 2. Ve formičce si vyzkoušíme, jak velký kousek těsta se nám do něj vejde. Potom z těsta uválíme váleček, který rozdělíme na kousky o stejné velikosti. Připravené kousky vtlačujeme do formičky a vyklepáváme na plech. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 170˚C asi 15 minut.
- 3. Po vyjmutí z trouby necháme pečivo trochu vychladnout a poté je ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
- Celková doba přípravy: 30 minut
- Chod: chuťovka, drobné cukroví, svačina
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: jáhly
Instrukce
- 1. Máslo necháme povolit v pokojové teplotě. Poté k němu přidáme všechny suroviny a zpracujeme vláčné těsto. Těsto zabalíme do potravinářské folie a necháme je v chladu odpočinout asi 30 minut.
- 2. Ve formičce si vyzkoušíme, jak velký kousek těsta se nám do něj vejde. Potom z těsta uválíme váleček, který rozdělíme na kousky o stejné velikosti. Připravené kousky vtlačujeme do formičky a vyklepáváme na plech. Sušenky pečeme ve vyhřáté troubě na 170˚C asi 15 minut.
- 3. Po vyjmutí z trouby necháme pečivo trochu vychladnout a poté je ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(4 / 5)
Zatím žádné komentáře.