Domácí játrové knedlíčky jsou výbornou vložkou do polévky. Navíc jsou jednoduché a rychlé. Část jich vždy rovnou uvařím a ostatní zamrazím (nejdříve samostatně na talířku, poté je sesypu dohromady do sáčku) a mám tak zásobu knedlíčků na dny, kdy je málo času. U bezlepkové varianty použijte nejlépe strouhanku z domácího pečiva (upečeného třeba podle nějakého našeho receptu), kupovaná kukuřičná strouhanka není pro tento recept příliš vhodná.

Játrové knedlíčky (vč. bezlepkové var.)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 35 ks
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (2.5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 400 g jater
- 1 cibule (asi 100 g)
- 1 vejce
- sůl, pepř, muškátový oříšek
- hrst čerstvé petrželky
- asi 150 g strouhanky (u bezlepkové varianty použijte domácí bezlepkovou strouhanku)
Instrukce
- 1. Játra očistíme a nastrouháme na struhadle (což jde dost špatně, lépe to jde, když játra trochu namrazíme v mrazáku) nebo nahrubo rozmixujeme v mixéru.
- 2. K játrům přidáme najemno nakrájenou cibuli, vajíčko, sůl, koření, nasekanou petrželku a dobře zamícháme.
- 3. Nakonec přidáme strouhanku tak, abychom dostali kompaktní těsto, které se nám moc nelepí (ale zase se nesmí příliš drobit).
- 4. Z připraveného těsta tvarujeme knedlíčky, ideálně velikosti menšího vlašského ořechu, aby se nemusely při jídle krájet. Pokud se nám těsto příliš lepí na ruce namočíme je, půjde to snáze.
- 5. Knedlíčky vaříme v osolené vřící vodě dokud nevyplavou. Jakmile vyplavou jsou uvařené, ale uprostřed stále růžové, kdo to nemá rád, může je ještě chvilku povařit. Zbytek knedlíčků můžeme zamrazit v surovém stavu na pozdější použití (vaříme je pak bez rozmrazování a o trochu déle).
Instrukce
- 1. Játra očistíme a nastrouháme na struhadle (což jde dost špatně, lépe to jde, když játra trochu namrazíme v mrazáku) nebo nahrubo rozmixujeme v mixéru.
- 2. K játrům přidáme najemno nakrájenou cibuli, vajíčko, sůl, koření, nasekanou petrželku a dobře zamícháme.
- 3. Nakonec přidáme strouhanku tak, abychom dostali kompaktní těsto, které se nám moc nelepí (ale zase se nesmí příliš drobit).
- 4. Z připraveného těsta tvarujeme knedlíčky, ideálně velikosti menšího vlašského ořechu, aby se nemusely při jídle krájet. Pokud se nám těsto příliš lepí na ruce namočíme je, půjde to snáze.
- 5. Knedlíčky vaříme v osolené vřící vodě dokud nevyplavou. Jakmile vyplavou jsou uvařené, ale uprostřed stále růžové, kdo to nemá rád, může je ještě chvilku povařit. Zbytek knedlíčků můžeme zamrazit v surovém stavu na pozdější použití (vaříme je pak bez rozmrazování a o trochu déle).
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
2 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(2.5 / 5)
Zatím žádné komentáře.