Játrové knedlíčky (vč. bezlepkové var.)

Domácí játrové knedlíčky jsou výbornou vložkou do polévky. Navíc jsou jednoduché a rychlé. Část jich vždy rovnou uvařím a ostatní zamrazím (nejdříve samostatně na talířku, poté je sesypu dohromady do sáčku) a mám tak zásobu knedlíčků na dny, kdy je málo času. U bezlepkové varianty použijte nejlépe strouhanku z domácího pečiva (upečeného třeba podle nějakého našeho receptu), kupovaná kukuřičná strouhanka není pro tento recept příliš vhodná.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Játra očistíme a nastrouháme na struhadle (což jde dost špatně, lépe to jde, když játra trochu namrazíme v mrazáku) nebo nahrubo rozmixujeme v mixéru.
  • 2. K játrům přidáme najemno nakrájenou cibuli, vajíčko, sůl, koření, nasekanou petrželku a dobře zamícháme.
  • 3. Nakonec přidáme strouhanku tak, abychom dostali kompaktní těsto, které se nám moc nelepí (ale zase se nesmí příliš drobit).
  • 4. Z připraveného těsta tvarujeme knedlíčky, ideálně velikosti menšího vlašského ořechu, aby se nemusely při jídle krájet. Pokud se nám těsto příliš lepí na ruce namočíme je, půjde to snáze.
  • 5. Knedlíčky vaříme v osolené vřící vodě dokud nevyplavou. Jakmile vyplavou jsou uvařené, ale uprostřed stále růžové, kdo to nemá rád, může je ještě chvilku povařit. Zbytek knedlíčků můžeme zamrazit v surovém stavu na pozdější použití (vaříme je pak bez rozmrazování a o trochu déle).

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...