Jednohubky ve tvaru tučňáků jsou skvělý a velmi vtipný nápad na jakoukoli party nebo oslavu. Ačkoli to tak asi nevypadá, tak jejich příprava není vůbec složitá (a je vcelku rychlá). A pokud máte rádi černé olivy, pak si na nich opravdu pochutnáte.

Jednohubky ve tvaru tučňáků
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Počet porcí
- 25
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- balíček vypeckovaných černých oliv
- Niva
- mrkev
Instrukce
- 1. Nejdříve si vyrobíme nožičky. Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Z každého kolečka vyřízneme malý klínek (jako bychom ukrajovali porci dortu), který si uschováme pro vytvoření zobáčku.
- 2. Nivu nastrouháme na jemno, poté z ní tvarujeme oválky velikosti připravených oliv (ideální je, pokud se oválky trochu zužují).
- 3. Olivu, která bude tvořit tělíčko, podélně nařízneme, na obou stranách a nasadíme ji na připravený oválek z Nivy (nemusíme se bát trochu ji přitlačit).
- 4. Do olivy tvořící hlavičku jemně vtlačíme připravený zobáček. Zobáček vtlačíme do křížového otvoru, vzniklého při vypeckovávání (na opačné straně ve velkém kulatém otvoru by nám zobáček nedržel).
- 5. Na párátko opatrně napíchneme hlavičku, tělíčko položíme na nožičky a připíchneme jej k nožičkám párátkem s hlavičkou.
- 6. Pokud chceme tučňáka více ozdobit, můžeme mu vyrobit např. čepici z cherry rajčátka (klidně s bambulí z nivy) nebo šálu z nakládané papriky.
- Celková doba přípravy: 25 minut
- Chod: chuťovka, svačina
- Kategorie receptu: Nezařazené recepty
- Ingredience: niva, olivy
Instrukce
- 1. Nejdříve si vyrobíme nožičky. Mrkev omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na kolečka. Z každého kolečka vyřízneme malý klínek (jako bychom ukrajovali porci dortu), který si uschováme pro vytvoření zobáčku.
- 2. Nivu nastrouháme na jemno, poté z ní tvarujeme oválky velikosti připravených oliv (ideální je, pokud se oválky trochu zužují).
- 3. Olivu, která bude tvořit tělíčko, podélně nařízneme, na obou stranách a nasadíme ji na připravený oválek z Nivy (nemusíme se bát trochu ji přitlačit).
- 4. Do olivy tvořící hlavičku jemně vtlačíme připravený zobáček. Zobáček vtlačíme do křížového otvoru, vzniklého při vypeckovávání (na opačné straně ve velkém kulatém otvoru by nám zobáček nedržel).
- 5. Na párátko opatrně napíchneme hlavičku, tělíčko položíme na nožičky a připíchneme jej k nožičkám párátkem s hlavičkou.
- 6. Pokud chceme tučňáka více ozdobit, můžeme mu vyrobit např. čepici z cherry rajčátka (klidně s bambulí z nivy) nebo šálu z nakládané papriky.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.