Jeřabinový kompot je dost netradiční recept z přírodních zdrojů. Je totiž možné jej uvařit jak z pěstovaných jedlých jeřabin, tak také z planých jeřabin (tedy plodů jeřábu ptačího). V tom případě má ale kompot trochu nahořklou chuť. Tato lehce navinulá chuť však není k zahození, protože se výborně hodí k masu nebo k sýrům. Navíc hořčiny obsažené v jeřabinách zvyšují produkci žluči a tak nám pomohou k lepšímu trávení masa. Trhání jeřabin v přírodě se nemusíme bát, protože všechny jeřabiny jsou po převaření, usušení nebo přemrznutí jedlé (pouze se ujistěte, že jde opravdu o jeřabiny).

Jeřabinový kompot
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 3 sklenice
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (3 /5)
- (3 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 500g jeřabin
- 500g cukru
- voda
Instrukce
- 1. Jeřabiny obereme a dobře omyjeme.
- 2. Vložíme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly sotva ponořené (ale pozor, protože plavou).
- 3. Směs přivedeme k varu a přidáme cukr.
- 4. Jeřabiny s přidaným cukrem povaříme 5 minut, poté je přelijeme do připravených čistých sklenic a zavíčkujeme.
- 5. Sklenice s horkým obsahem vložíme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby sklenice byly napůl ponořené, přikryjeme poklicí a sterilujeme za varu 10 minut.
- Počet porcí: 3 sklenice
- Celková doba přípravy: 25 minut
- Chod: chuťovka
- Kategorie receptu: Nezařazené recepty
- Ingredience: jeřabiny
Instrukce
- 1. Jeřabiny obereme a dobře omyjeme.
- 2. Vložíme je do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly sotva ponořené (ale pozor, protože plavou).
- 3. Směs přivedeme k varu a přidáme cukr.
- 4. Jeřabiny s přidaným cukrem povaříme 5 minut, poté je přelijeme do připravených čistých sklenic a zavíčkujeme.
- 5. Sklenice s horkým obsahem vložíme do hrnce, který naplníme vodou tak, aby sklenice byly napůl ponořené, přikryjeme poklicí a sterilujeme za varu 10 minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
3 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(3 / 5)
Zatím žádné komentáře.