Karbenátky s červenou řepou

Červená řepa je velmi zdravá, takže se ji snažím alespoň občas zařadit do svého jídelníčku. A to nejen v její konzervované podobě. V tomto receptu je červená řepa zastoupena v podobě velmi dobré omáčky.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme a v míse smícháme s mletým masem, osolíme, opepříme a tvarujeme karbenátky, které smažíme v pánvi. Mezitím si uvaříme čočku (nezapomeňte ji přes noc nechat ve vodě nabobtnat), kterou po uvaření uschováme pro servírování.
  • 2. Řepu okrojíme na vršku a u kořene, ale neloupeme ji. Uvaříme ji do měkka (zkoušíme vidličkou) a jakmile je uvařená, oloupeme ji, rozmixujeme a smícháme s jogurtem. Trošku jogurtu si necháme na servírování. Řepné čatní ochutíme podle chuti octem, solí a pepřem.
  • 3. Na talíř naservírujeme uvařenou čočku, řepové čatní, trochu zbylého jogurtu, na proužky nakrájenou cibuli a karbenátky. Můžeme ozdobit například snítkou máty.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...