Kdoulový kompot

Domácí kdoulový kompot má příjemnou chuť a lehou citrusovou vůni. Nálev můžeme ještě dále dochucovat např. přidáním panáka rumu. Chuť kdoulí si ale nejlépe vychutnáme v tomto základním receptu. Nezapomeňte na konci zavařování kompoty zchladit, aby vám kdoule dále neměkly, byly by sice dobré i tak, ale když jsou uvařené na skus, chutnají nejlépe.

Hodnocení receptu

  • (4.5 /5)
  • (2 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Kdoule oloupeme, rozřízneme, vykrojíme jádřince a nakrájíme na kousky.
  • 2. Vodu svaříme s cukrem asi 3 minuty, ke konci přidáme citrónovou šťávu.
  • 3. Kousky kdoulí navrstvíme do skleniček, zalijeme horkým rozvarem cukru a zavíčkujeme.
  • 4. Nachystané kompoty zavařujeme přiklopené poklicí napůl ponořené do vroucí vody asi 10 minut. Po patnácti minutách dáme hrnec do dřezu a pomalu vlažnou vodou obsah hrnce zchladíme, aby nám kdoule dále neměkly a zůstaly pevné.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...