Klasická čočková polévka je rychlá, levná a obsahuje velké množství vitamínů. Je ideální jak na oběd, tak k večeři třeba s rohlíkem, protože je celkem vydatná.

Klasická čočková polévka (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 350g čočky (předem namočené)
- 1 velkou cibuli (asi 150g)
- 70g másla
- 1 lžíce mouky (u bezlepkové varianty použijte Jizerku)
- sůl
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na másle dozlatova. Mezitím si opereme čočku a vaříme ji do měka asi 20 minut (nesléváme).
- 2. Jakmile je cibulka orestovaná dozlatova, uděláme si jíšku - přidáme k cibulce mouku a krátce zarestujeme, stačí asi tři minuty.
- 3. Potom z uvařené čočky odebereme trochu vývaru a dobře promícháme s jíškou, pak vše nalejeme do čočky a minimálně pět minut vše provaříme.
- 4. Nakonec polévku dosolíme, můžeme ji také trochu naředit pokud je třeba, ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.
Instrukce
- 1. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a orestujeme na másle dozlatova. Mezitím si opereme čočku a vaříme ji do měka asi 20 minut (nesléváme).
- 2. Jakmile je cibulka orestovaná dozlatova, uděláme si jíšku - přidáme k cibulce mouku a krátce zarestujeme, stačí asi tři minuty.
- 3. Potom z uvařené čočky odebereme trochu vývaru a dobře promícháme s jíškou, pak vše nalejeme do čočky a minimálně pět minut vše provaříme.
- 4. Nakonec polévku dosolíme, můžeme ji také trochu naředit pokud je třeba, ozdobíme pažitkou a můžeme podávat.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.