Kokosky jsou měkoučké cukroví, které se přímo rozplývá na jazyku. A co teprve ta vynikající kokosová chuť. Pro extra famózní zážitek doporučuji použít domácí vanilkový cukr (do krupicového cukru v uzavřené dóze dáme alespoň na 1 týden vanilkový lusk, který nám cukr nádherně provoní).

Kokosky (přirozeně bezlepkové)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 1 plech
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 2 bílky
- 60 g krupicového cukru (ideálně domácího vanilkového nebo část nahradíme kupovaným vanilkovým cukrem)
- 35 g měkkého tvarohu
- 100 g kokosu
- 15 g pohankové nebo klasické hladké mouky
Instrukce
- 1. Bílky vyšleháme do polotuhého sněhu, potom přidáme cukr a vyšleháme do hladké a tuhé konzistence.
- 2. Jakmile jsou bílky s cukrem vyšlehané lehce a opatrně vmícháme po částech tvaroh, kokos a mouku.
- 3. Hmotu odebíráme malou lžičkou na na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky. Takto nachystané kokosky pečeme v troubě na 130°C (tedy spíše sušíme) asi 50 minut.
- Počet porcí: 1 plech
- Celková doba přípravy: 60 minut
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
- Ingredience: kokos
Instrukce
- 1. Bílky vyšleháme do polotuhého sněhu, potom přidáme cukr a vyšleháme do hladké a tuhé konzistence.
- 2. Jakmile jsou bílky s cukrem vyšlehané lehce a opatrně vmícháme po částech tvaroh, kokos a mouku.
- 3. Hmotu odebíráme malou lžičkou na na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky. Takto nachystané kokosky pečeme v troubě na 130°C (tedy spíše sušíme) asi 50 minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.