Kokosky (přirozeně bezlepkové)

Kokosky jsou měkoučké cukroví, které se přímo rozplývá na jazyku. A co teprve ta vynikající kokosová chuť. Pro extra famózní zážitek doporučuji použít domácí vanilkový cukr (do krupicového cukru v uzavřené dóze dáme alespoň na 1 týden vanilkový lusk, který nám cukr nádherně provoní).

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Bílky vyšleháme do polotuhého sněhu, potom přidáme cukr a vyšleháme do hladké a tuhé konzistence.
  • 2. Jakmile jsou bílky s cukrem vyšlehané lehce a opatrně vmícháme po částech tvaroh, kokos a mouku.
  • 3. Hmotu odebíráme malou lžičkou na na plechu vyloženém pečícím papírem tvoříme malé hromádky. Takto nachystané kokosky pečeme v troubě na 130°C (tedy spíše sušíme) asi 50 minut.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...