V této polévce hraje hlavní roli červená řepa. Červená řepa je zde doplněna bramborem, aby polévka nebyla příliš sladká. Smetana tento pokrm nádherně zjemní a bazalka ho chuťově dobře doplní. Tato polévka se dá konzumovat jako klasická teplá polévka, ale v teplých letních dnech je výborná také studená, podobně jako gaspacho (tradiční španělská studená polévka z rajčat).

Krém z červené řepy
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (2 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 120g cibule (2 menší)
- 200g řepy (2 menší)
- 100g brambor (1 brambora)
- 100g smetany na vaření (12%)
- olej na smažení
- bazalka (nejlépe čerstvá)
- sůl
- pepř
Instrukce
- 1. Cibulku nakrájíme na drobno a na oleji osmažíme dozlatova (trvá to asi 10 minut), potom k ní přidáme na kousky nakrájenou řepu a asi 5 minut restujeme.
- 2. Jakmile je řepa orestovaná, zalijeme ji vodou, tak aby byla ponořená, přidáme na kousky nakrájenou bramboru a vaříme, než řepa změkne (trvá to asi hodinu). V případě potřeby doléváme vodu.
- 3. Změklou řepu rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a krátce provaříme. Čerstvou bazalku nasekáme najemno, polévku ozdobíme a můžeme podávat. Můžeme použít i sušenou bazalku, ta ale nemá tak skvělou chuť a vůni.
- Celková doba přípravy: 70 minut
- Chod: večeře
- Kategorie receptu: Polévky
- Ingredience: brambory, červená řepa
Instrukce
- 1. Cibulku nakrájíme na drobno a na oleji osmažíme dozlatova (trvá to asi 10 minut), potom k ní přidáme na kousky nakrájenou řepu a asi 5 minut restujeme.
- 2. Jakmile je řepa orestovaná, zalijeme ji vodou, tak aby byla ponořená, přidáme na kousky nakrájenou bramboru a vaříme, než řepa změkne (trvá to asi hodinu). V případě potřeby doléváme vodu.
- 3. Změklou řepu rozmixujeme, přidáme smetanu, osolíme a opepříme podle chuti a krátce provaříme. Čerstvou bazalku nasekáme najemno, polévku ozdobíme a můžeme podávat. Můžeme použít i sušenou bazalku, ta ale nemá tak skvělou chuť a vůni.
Hodnocení receptu

2 Lidé Hodnocení receptu
-
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
One Response to Krém z červené řepy
Napsat komentář Click here to cancel reply.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Červená řepa je úžasná, stačí trochu dochutit něčím výraznějším. Skvělý recept!