Kuře na paprice

Recept na klasické skvělé jídlo. Paprika dodá omáčce výbornou chuť a sladká smetana ji krásně zjemní. Tento recept se ideálně hodí například na nedělní oběd!

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibulku nakrájíme na hrubé kostky a osmažíme na oleji dozlatova. Mezitím si vykostíme kuřecí spodní stehna, kosti ale nevyhazujeme a použijeme je do vývaru na omáčku, vývar pak bude mít plnější chuť.
  • 2. Jakmile je cibulka osmažená, přidáme mletou papriku a krátce zarestujeme (krátce proto, aby nám paprika nezhořkla), přidáme maso (a kosti) a přilijeme vodu tak, aby kuře bylo ponořené. Dusíme asi 50 minut než maso změkne. Po změknutí masa jej vyjmeme a omáčku rozmixujeme. Trošku omáčky si dáme bokem, rozmícháme v ní mouku a smetanu, potom směs přilijeme ke zbytku omáčky a alespoň 5 minut povaříme.
  • 3. Kuře na paprice podáváme s knedlíkem nebo s těstovinami.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...