Tento recept na květákovou polévku je velmi jednoduchý, rychlý a lahodný. Navíc nebudeme potřebovat moc surovin. Tato polévka se hodí také jako svačinová, s dobrým pečivem je ideální třeba na večeři. Smetanu použijte ideálně s obsahem tuku alespoň 30%, polévce to dodá obzvláště lahodnou chuť.

Květáková polévka
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 4
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 1 střední květák
- vývar (masový nebo zeleninový)
- smetana
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
Instrukce
- 1. Květák očistíme, natrháme na kousky, zalijeme vývarem (jen tak, aby byly růžičky sotva ponořené) a vaříme do měkka (trvá to asi 25 minut).
- 2. Jakmile je květák měkký rozmixujeme jej, přidáme smetanu a okořeníme. Hotovou polévku necháme ještě chvilku povařit a můžeme servírovat. Dobrou chuť.
Instrukce
- 1. Květák očistíme, natrháme na kousky, zalijeme vývarem (jen tak, aby byly růžičky sotva ponořené) a vaříme do měkka (trvá to asi 25 minut).
- 2. Jakmile je květák měkký rozmixujeme jej, přidáme smetanu a okořeníme. Hotovou polévku necháme ještě chvilku povařit a můžeme servírovat. Dobrou chuť.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.