Květáková polévka

Tento recept na květákovou polévku je velmi jednoduchý, rychlý a lahodný. Navíc nebudeme potřebovat  moc surovin. Tato polévka se hodí také jako svačinová, s dobrým pečivem je ideální třeba na večeři. Smetanu použijte ideálně s obsahem tuku alespoň 30%, polévce to dodá obzvláště lahodnou chuť.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Květák očistíme, natrháme na kousky, zalijeme vývarem (jen tak, aby byly růžičky sotva ponořené) a vaříme do měkka (trvá to asi 25 minut).
  • 2. Jakmile je květák měkký rozmixujeme jej, přidáme smetanu a okořeníme. Hotovou polévku necháme ještě chvilku povařit a můžeme servírovat. Dobrou chuť.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...