Lečo

Lečo je báječný letní pokrm. Je plný paprik a rajčat a tím pádem také plný zdraví. Dávám do něj vždycky také trochu klobásy, která nádherně doplní chuť zeleniny, ale určitě to není potřeba. Po tomto receptu se vždycky všichni olizují až za ušima.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji smažíme dozlatova. Rajčata nařízneme na špičce a zalijeme vařící vodou necháme 5 minut odstát, potom je vyjmeme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme a také nakrájíme na kousky.
  • 2. K osmažené cibulce přidáme mletou papriku, krátce zarestujeme, přidáme papriky, malinko podlijeme a dusíme papriky do poloměkka (5-10 minut). Potom do nich přidáme rajčata a odkryté ještě chvilku smažíme, aby se vypařila nadbytečná šťáva. Mezitím si nakrájíme na kolečka klobásu, orestujeme ji a přidáme do leča.
  • 3. Nakonec přidáme vejce, rozmícháme a jakmile vejce zatuhnou, lečo osolíme můžeme podávat.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...