Bábovka a vaječný likér je úžasné spojení. Tato bábovka je velmi vláčná a přitom nadýchaná, má sírově žlutou barvu a je neodolatelně dobrá. Díky lupinové mouce získá příjemnou jemně oříškovou příchuť. Vaječný likér dodá bábovce nádech luxusu, pokud však chcete ušetřit, lze jej nahradit například sladkou smetanou, výsledek bude také skvělý.

Likérová bábovka (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 1 bábovka
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (0 /5)
- (0 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 4 vejce
- 100g moučkového cukru
- lžíce horké vody
- 2 lžičky citrónové šťávy
- 150ml oleje
- 150ml vaječného likéru
- 120g polohrubé mouky (u bezlepkové varianty použijte 150g rýžové mouky)
- 50g lupinové mouky
- 50g bramborového škrobu
- 1 prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa
- špetka soli
Instrukce
- 1. Začneme tím, že oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme moučkový cukr, lžíci horké vody a citrónovou šťávu a směs vyšleháme do krémové konzistence. Poté vešleháme olej s vaječným likérem. Postupně přidáváme oba druhy mouky smíchané se škrobem a práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků do nichž jsme přidali špetku soli.
- 2. Polovinu směsi nalijeme do vymazané bábovkové formy. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao, dobře promícháme a vlijeme do formy na první část těsta. Bábovku pečeme v troubě na 175˚C asi 40-50 minut.
- Celková doba přípravy: 60 minut
- Chod: chuťovka, svačina
- Kategorie receptu: Koláče a jiné sladké pečivo
- Ingredience: rýžová mouka
Instrukce
- 1. Začneme tím, že oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme moučkový cukr, lžíci horké vody a citrónovou šťávu a směs vyšleháme do krémové konzistence. Poté vešleháme olej s vaječným likérem. Postupně přidáváme oba druhy mouky smíchané se škrobem a práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků do nichž jsme přidali špetku soli.
- 2. Polovinu směsi nalijeme do vymazané bábovkové formy. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao, dobře promícháme a vlijeme do formy na první část těsta. Bábovku pečeme v troubě na 175˚C asi 40-50 minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
0 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(0 / 5)
Zatím žádné komentáře.