Likérová bábovka (vč. bezlepkové varianty)

Bábovka a vaječný likér je úžasné spojení. Tato bábovka je velmi vláčná a přitom nadýchaná, má sírově žlutou barvu a je neodolatelně dobrá. Díky lupinové mouce získá příjemnou jemně oříškovou příchuť. Vaječný likér dodá bábovce nádech luxusu, pokud však chcete ušetřit, lze jej nahradit například sladkou smetanou, výsledek bude také skvělý.

Hodnocení receptu

  • (0 /5)
  • (0 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Začneme tím, že oddělíme žloutky od bílků. K žloutkům přidáme moučkový cukr, lžíci horké vody a citrónovou šťávu a směs vyšleháme do krémové konzistence. Poté vešleháme olej s vaječným likérem. Postupně přidáváme oba druhy mouky smíchané se škrobem a práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků do nichž jsme přidali špetku soli.
  • 2. Polovinu směsi nalijeme do vymazané bábovkové formy. Do druhé poloviny těsta přidáme kakao, dobře promícháme a vlijeme do formy na první část těsta. Bábovku pečeme v troubě na 175˚C asi 40-50 minut.