Tento recept je chuťově naprosto famózní. Krásně opečené měkoučké lilky, parmezán a náplň z ricotty a sušených rajčat uvnitř – opravdu geniální kombinace. Zkuste jej sami a uvidíte. Ač se to nezdá, je to pokrm velmi sytý.

Lilkové závitky s ricotou
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 2 porce
- Obtížnost střední
Hodnocení receptu
- (5 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 1 ks lilek
- 300 g ricotty
- 4 poloviny sušených (ideálně nakládaných rajčat)
- snítka tymiánu
- snítka rozmarýnu
- sůl
- olivový olej na smažení
- parmezán nebo sýr gran moravia
- pepř
Instrukce
- 1. Lilek podélně nakrájíme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm. Rozpálíme pánev a na olivovém oleji opékáme plátky lilku dozlatova.
- 2. Mezitím si nakrájíme rajčata na kostičky a bylinky nasekáme nadrobno, vše pak smícháme s ricottou a dochutíme solí a pepřem. Směs poklademe na osmažené kousky lilku, zavineme a vložíme do zapékací misky.
- 3. Nakonec vše posypeme parmezánem a zapékáme troubě na 180˚C dozlatova, což trvá asi 20minut.
- Celková doba přípravy: 35 minut
- Chod: oběd, večeře
- Kategorie receptu: Bezmasá jídla
- Ingredience: lilek
Instrukce
- 1. Lilek podélně nakrájíme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm. Rozpálíme pánev a na olivovém oleji opékáme plátky lilku dozlatova.
- 2. Mezitím si nakrájíme rajčata na kostičky a bylinky nasekáme nadrobno, vše pak smícháme s ricottou a dochutíme solí a pepřem. Směs poklademe na osmažené kousky lilku, zavineme a vložíme do zapékací misky.
- 3. Nakonec vše posypeme parmezánem a zapékáme troubě na 180˚C dozlatova, což trvá asi 20minut.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(5 / 5)
Zatím žádné komentáře.