Lilkové závitky s ricotou

Tento recept je chuťově naprosto famózní. Krásně opečené měkoučké lilky, parmezán a náplň z ricotty a sušených rajčat uvnitř – opravdu geniální kombinace. Zkuste jej sami a uvidíte. Ač se to nezdá, je to pokrm velmi sytý.

Hodnocení receptu

  • (5 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Lilek podélně nakrájíme na plátky o tloušťce asi 0,5 cm. Rozpálíme pánev a na olivovém oleji opékáme plátky lilku dozlatova.
  • 2. Mezitím si nakrájíme rajčata na kostičky a bylinky nasekáme nadrobno, vše pak smícháme s ricottou a dochutíme solí a pepřem. Směs poklademe na osmažené kousky lilku, zavineme a vložíme do zapékací misky.
  • 3. Nakonec vše posypeme parmezánem a zapékáme troubě na 180˚C dozlatova, což trvá asi 20minut.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...