Linecké košíčky (vč. bezlepkové varianty)

Linecké košíčky mají mnoho možností- můžeme je libovolně plnit a zdobit. Nejjednodušší je naplnit je kvalitní hořkou čokoládou a posypat cukrovým zdobením. Můžete je také naplnit máslovým krémem a ozdobit ovocem, fantazii se meze nekladou (recept na výborný krém najdete v našem článku Jak udělat dobrý dortový krém). Výbornou volbou je plnění nugátem s následným přelitím kvalitní čokoládou. Každopádně je třeba snažit se udělat košíčky co nejtenčí, aby se do nich vešlo co nejvíce náplně 🙂 Pokud nám jdou košíčky špatně vyklopit, poklepeme formičku zezadu lžící (každopádně je nutné formičky dobře vymazávat).

Hodnocení receptu

  • (4 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Ze všech ingrediencí zpracujeme kompaktní a nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
  • 2. Po vyndání z lednice těsto dobře propracujeme, odebíráme z něj malé kousky, které vtlačujeme do dobře vymazaných (a případně vysypaných) formiček. Naplněné formičky pečeme při teplotě 160°C dorůžova, což trvá asi 20 minut.
  • 3. Vychladlé košíčky plníme náplní a přeléváme roztopenou kvalitní čokoládou (roztápíme ji ve vodní lázni, aby se nám nepřipálila) a sypeme cukrovým zdobením.

Autor

Jana

Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...