Linecké košíčky mají mnoho možností- můžeme je libovolně plnit a zdobit. Nejjednodušší je naplnit je kvalitní hořkou čokoládou a posypat cukrovým zdobením. Můžete je také naplnit máslovým krémem a ozdobit ovocem, fantazii se meze nekladou (recept na výborný krém najdete v našem článku Jak udělat dobrý dortový krém). Výbornou volbou je plnění nugátem s následným přelitím kvalitní čokoládou. Každopádně je třeba snažit se udělat košíčky co nejtenčí, aby se do nich vešlo co nejvíce náplně 🙂 Pokud nám jdou košíčky špatně vyklopit, poklepeme formičku zezadu lžící (každopádně je nutné formičky dobře vymazávat).

Linecké košíčky (vč. bezlepkové varianty)
-
- Doba přípravy
- minut
-
- Doba vaření
- minut
-
- Počet porcí
- 80 malých
- Obtížnost snadné
Hodnocení receptu
- (4 /5)
- (1 Hodnocení)
- Recept
- Postup receptu
- Vaše hodnocení a komentář? Text size
Ingredience
- 210 g hladké mouky (u bezlepkové varianty použijte 150 g pohankové mouky + 150 g rýžové mouky + 1 lžičku kypřícího prášku)
- 140 g másla (u bezlepkové varianty použijte pouze 100 g)
- 80 g moučkového cukru
- 1 vejce
- 1 lžíce rumu
- krém na plnění podle chuti (ale může být jen čokoláda nebo třeba nugát)
- hořká čokoláda
- cukrové zdobení (nemusí být)
Instrukce
- 1. Ze všech ingrediencí zpracujeme kompaktní a nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- 2. Po vyndání z lednice těsto dobře propracujeme, odebíráme z něj malé kousky, které vtlačujeme do dobře vymazaných (a případně vysypaných) formiček. Naplněné formičky pečeme při teplotě 160°C dorůžova, což trvá asi 20 minut.
- 3. Vychladlé košíčky plníme náplní a přeléváme roztopenou kvalitní čokoládou (roztápíme ji ve vodní lázni, aby se nám nepřipálila) a sypeme cukrovým zdobením.
- Počet porcí: 80 malých
- Chod: drobné cukroví
- Kategorie receptu: Muffiny, sušenky a drobné cukroví
Instrukce
- 1. Ze všech ingrediencí zpracujeme kompaktní a nelepivé těsto, které necháme alespoň hodinu odpočinout v lednici.
- 2. Po vyndání z lednice těsto dobře propracujeme, odebíráme z něj malé kousky, které vtlačujeme do dobře vymazaných (a případně vysypaných) formiček. Naplněné formičky pečeme při teplotě 160°C dorůžova, což trvá asi 20 minut.
- 3. Vychladlé košíčky plníme náplní a přeléváme roztopenou kvalitní čokoládou (roztápíme ji ve vodní lázni, aby se nám nepřipálila) a sypeme cukrovým zdobením.
Autor
Jana
Velmi ráda vařím, peču a zkouším nové recepty. Mým velikým koníčkem je také pečení a zdobení dortů. Ráda si pochutnám na čemkoli dobrém, od jakéhokoli kvalitního masa až po vegetariánské ...
Přečtěte si více o tomto kuchaři ..
Hodnocení receptu
1 Lidé Hodnocení receptu
Průměrné hodnocení
(4 / 5)
Zatím žádné komentáře.