Linecké pečivo (vč. bezlepkové varianty)

Linecká kolečka patří mezi mé nejoblíbenější cukroví. Mají příjemnou máslovou chuť, která se nádherně rozplývá na jazyku a jsou tak krásně křehká! A navíc vypadají krásně. Zdaleka se nejedná jen o vánoční cukroví, na jaře můžeme vykrajovat kytičky, na Valentýna srdíčka a na podzim třeba lístečky. Bezlepková varianta je celkem křehká, proto nechte tvary nejdříve opravdu dobře vychadnout, než je budete sundávat z plechu.

Hodnocení receptu

  • (3 /5)
  • (1 Hodnocení)

Instrukce

  • 1. Všechny uvedené ingredience o pokojové teplotě zpracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici odpočívat minimálně 30minut.
  • 2. Poté těsto rozválíme na tloušťku kole 5mm a vykrajujeme různé tvary, které klademe na plech. Vykrájené tvary upečeme v troubě na 180˚C a necháme na plechu vychladnout, protože po upečení je cukroví velmi křehké. Po vychladnutí slepujeme stejné tvary pomocí oblíbené marmelády.